«محدودیت توزیع بنزین سوپر» در مناطق گرمسیر ایران

عکس از آرشیو

رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران سوخت از محدودیت توزیع بنزین سوپر در برخی شهرستان‌های کشور خبر داد و تأکید کرد ایران کلا دچار «ناترازی بنزین» شده است.

همایون صالحی روز شنبه ۱۳ خرداد به ایلنا گفت اکنون مصرف بنزین افزایش پیدا کرده و نسبت به تولید، ناترازی رخ داده است.

او تأکید کرد: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که کسری بنزین بخصوص در استان‌های گرمسیر بالا است، همچنین اعلام کردیم که باید این چالش برطرف شود.»

رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران سوخت کشور، کسری بنزین در جایگاه‌ها به‌ویژه در مناطق گرمسیر را ناشی از «کیفیت فرآورده‌هایی» دانست که تحویل جایگاه‌دار می‌شود.

آقای صالحی تصریح کرده به دلیل «تصمیمات شتاب‌زده» مسئولان، «بار گرفتاری به مردم و جایگاه‌دار» منتقل شده است.

بر اساس یک سند محرمانه وزارت نفت که ابتدای سال جاری رادیو فردا به نسخه‌ای از آن دست یافت، ایران از ابتدای تابستان پارسال با کسری بنزین مواجه است.

همچنین، ایران تا پایان دی‌ماه سال گذشته حدود ۴۵۰ میلیون لیتر، معادل یک سوم از ذخایر استراتژیک بنزین خود را وارد بازار کرده و تنها کمتر از ۱۰ روز ذخایر استراتژیک برای تامین بنزین کشور در وضعیت بحرانی از کار افتادن همه پالایشگاه‌ها باقی مانده است.

سند دیگری که اخیرا افشا شد، نشان می‌دهد ذخیره استراتژیک بنزین ایران در اسفند ماه تنها کفاف «پنج» روز مصرف داخلی را می‌کند.

بر اساس این سند محرمانه، نماینده «پلیس امنیت اقتصادی» نیروی انتظامی، علت رشد چشمگیر مصرف بنزین را مربوط به «مصرف نامتعارف خودروهای داخلی» دانسته است.

سند محرمانه وزارت نفت که نسخه‌ای از آن به دست رادیو فردا رسیده، همچنین نشان می‌دهد بخش اعظم بنزین تولیدی ایران «غیراستاندارد» است.

آقای صالحی نیز به ایلنا گفته است برای کنترل افزایش مصرف باید ابتدا سراغ خودروها برویم: «چهار دهه است که دائم تکرار می‌شود که مصرف سوخت در خودروهای ایرانی بالا و حتی به ۱۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر پیمایش هم می‌رسد در حالی که استاندارد جهانی حداکثر ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است، بنابراین اولین راهکار برای کنترل مصرف، اصلاح این موضوع است».

رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاهداران سوخت گفته است با بهبود اوضاع ۲۴ میلیون خودرویی که در جاده‌ها تردد می‌کنند، مصرف بنزین تا نصف کاهش پیدا می‌کند.

ایران فروردین امسال برای اولین بار از سال ۱۳۹۶ دوباره واردات بنزین را از سر گرفت و بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، ۳۰ هزار تن بنزین و گازوئیل از روسیه وارد کرد.

در پی انتشار گزارش رویترز، احمد معروف‌خانی رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت ایران ۲۷ فروردین گفت «هر تن محصولات نفتی روسیه را ۱۵۰ دلار گران‌تر از قیمت‌های جهانی وارد می‌کنیم.»

با استفاده از گزارش‌های ایلنا، گزارش‌های پیشین رادیو فردا. د.خ