فائزه هاشمی: زانوهای مهوش ثابت ۷۰ ساله را در زندان شکسته‌اند

مهوش ثابت ۹ مرداد پارسال و در آغاز موج جدیدی از سرکوب بهاییان ایران دستگیر شد

فائزه هاشمی، فعال سیاسی، در یک فایل صوتی که روز چهارشنبه ۱۶ فروردین از او منتشر شد، گفته است که زانوهای مهوش ثابت، شاعر بهایی ۷۰ ساله، را در زندان‌ شکسته‌اند.

خانم هاشمی در این فایل صوتی که پیش از بازگشت او به زندان ضبط شده و در اختیار ایران‌وایر قرار گرفته ، عنوان می‌کند که زانوهای یکی از مدیران سابق جامعه بهاییان ایران در زندان شکسته شده است.

مهوش ثابت ۹ مرداد پارسال و در آغاز موج جدیدی از سرکوب بهاییان ایران دستگیر شد.

دفتر جامعه جهانی بهایی ۲۹ آذر پارسال با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، دو مدیر سابق جامعه بهاییان ایران، برای بار دوم ۱۰ سال زندان صادر کرده است.

فائزه هاشمی در این فایل صوتی می‌گوید: «مهوش تعریف می‌کند در هنگام بازجویی، بازجو می‌زده روی صندلی و چون ایشان رو به دیوار نشسته بوده، زانوهایش به دیوار می‌خورده. حالا در زندان عکسبرداری کرده‌اند و به او گفته‌اند که زانوهایت شکستگی دارد».

بیشتر در این باره: بیانیه اعتراضی ده‌ها فعال مدنی علیه صدور دوباره احکام سنگین برای دو شهروند بهایی

این برای دومین بار است که خانم ثابت متحمل ۱۰ سال زندان می‌شود. این شهروند بهایی روز ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ با پایان دوران محکومیت اول خود از زندان آزاد شده بود.

فائزه هاشمی که هفتم فروردین امسال از زندان به مرخصی آمده بود روز ۱۴ فروردین با پایان دوران مرخصی به زندان اوین بازگشت. رسانه «ایران‌وایر» که این فایل صوتی را منتشر کرده است، می‌گوید زمان ضبط آن ساعاتی پیش از بازگشت خانم هاشمی به زندان است.

فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به سن خانم ثابت و این‌که او در هنگام آزادی ۸۰ ساله خواهد بود، گفته است: «آیا این عدالت است؟ آیا این رافت اسلامی است؟»

جمهوری اسلامی ایران آیین بهایی را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات قضایی بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌ و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب‌وکار علیه آن‌ها صادر کرده‌اند.

مدافعان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی همواره با اشاره به بازداشت‌ گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت جمهوری اسلامی را «نقض سیستماتیک حقوق بشر» می‌دانند.

فائزه هاشمی در انتهای فایل صوتی خود پرسیده است: «چگونه می‌توان به این ستم بر بهاییان و باورمندان به سایر ادیان و نیز ناباوران به ادیان خاتمه داد؟ چه نوع حکومتی متضمن آزادی عقیده در جامعه خواهد بود؟ وظیفه افراد جامعه در قبال رنج و شکنجه و تبعیض تحمیل شده بر امثال مهوش ثابت چیست؟»