معاون وزیر بهداشت ایران نظریه «جنگ بیولوژیکی» را مردود دانست

رضا ملک‌زاده، معاون وزیر بهداشت ایران، روز جمعه این نظریه را که شیوع ویروس کرونا «جنگ بیولوژیک» رد کرد و گفت: «طبق برآوردهایی که ما داریم، این طور نیست.»

او که شامگاه جمعه، ۲۳ اسفند، در یک برنامه تلویزیونی درباره بحران کرونا در ایران سخن می‌گفت، تاکید کرد که «خود آمریکا بیش از همه از این ویروس آسیب خواهد دید» و «خیلی بعید است» که شیوع این ویروس جنگ بیولوژیک باشد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه، ۲۲ اسفند، خواستار تشکیل یک قرارگاه از سوی نیروهای مسلح برای مقابله با شیوع کرونا شد و از احتمال «حمله بیولوژیکی» به ایران سخن گفت که منجر به شیوع ویروس کرونا شده است.

به ادعای آقای خامنه‌ای، «قرائنی» درباره حمله بیولوژیک وجود دارد و از این رو اقدامات نیروهای مسلح ایران «می‌تواند جنبه‌ رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید».

با این حال رهبر جمهوری اسلامی به جزئیات این «قرائن» هیچ اشاره‌ای نکرده و توضیح نداد که چگونه در این «جنگ» علاوه بر ایران، ایتالیا و کره جنوبی هم درگیر شده‌اند.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، نیز روز ۱۵ اسفند گفته بود که «شاید کرونا محصول تهاجم بیولوژیکی آمریکا باشد».

بیشتر در این باره: پاسخ پومپئو به طرح نظریه «جنگ بیولوژیکی» از طرف خامنه‌ای


این اظهارات با واکنش مقام‌های آمریکا مواجه شد. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه، ۲۳ اسفندماه، در یک توییت به طرح نظریه «جنگ بیولوژیکی» از طرف رهبر جمهوری اسلامی پاسخ داد و از خامنه‌ای خواست تا به مردم ایران حقیقت را بگوید و توضیح دهد چگونه ویروس کرونا از ووهان در چین به ایران رسید.

رضا ملک‌زاده، معاون وزیر بهداشت ایران در گفت‌وگوی خود به موضوع ورود کرونا به ایران هم پرداخته است و گفته است: «بنا بر ملاحظاتی» مقام‌های حکومت ایران مرزهای هوایی با چین را «به‌موقع» نبستند.

به گفته این مقام، وزارت بهداشت این بحث را چند جلسه در دولت مطرح کرد ولی «ارتباطات اقتصادی و تعداد زیاد ایرانیانی که در چین بودند و تعداد دانشجویان ایرانی که در چین بودند باعث این موضوع شد».

آقای ملک‌زاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرده که پیش از اعلام ورود ویروس کرونا به ایران «بیماری تنفسی به خصوص در قم و در برخی شهرهای دیگر داشتیم و همه آنها را به حساب آنفلوآنزا گذاشتیم».

او گفته است باید «قطعا هشیارانه‌تر عمل می‌کردیم» و «قدری تاخیر در اعلام داشتیم».

معاون وزیر بهداشت به طور دقیق توضیح نداده که چند روز تاخیر در اعلام ورود کرونا به ایران داشته‌اند.

وزارت بهداشت ایران روز ۳۰ بهمن به صورت رسمی تایید کرد که دو نفر در قم به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

پیش از آن در شبکه‌های اجتماعی گزارش‌های متعددی درباره ورود ویروس به ایران منتشر شده بود ولی با تکذیب مقام‌های رسمی مواجه می‌شد.

بر اساس آخرین آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت، تا ظهر روز جمعه، ۲۳ اسفندماه، ۵۱۴ نفر جان خود را از دست داده و ۱۱۳۶۴ نفر هم‌اکنون قطعا به این ویروس مبتلا هستند.