ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران، میگوید که «۱۱۶ شهرستان» در کشور از نظر ویروس کرونا در «وضعیت سفید» قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا در روز جمعه ۱۲ اردیبهشت، آقای حریرچی افزود که درباره بازگشایی مراکز مذهبی، فرهنگی و ورزشی این شهرستانها روز یکشنبه آینده تصمیمگیری خواهد شد.
وی بدون توضیح بیشتر، تنها گفت که مبنای تقسیمبندی وضعیت شیوع کرونا «استانی نیست، بلکه شهرستانی است».
معاون کل وزارت بهداشت روز هفتم اردیبهشت هم گفته بود که شهرستانها بر اساس میزان ابتلا و فوت ناشی از ویروس کرونا تقسیم و رنگبندی شده و بازگشایی اماکن مذهبی و برگزاری نمازهای جماعت در شهرهای دارای وضعیت سفید انجام میشود.
آقای حریرچی با اشاره به وضعیت «پویا» در شهرستانها و استانها در عین حال از بررسی و تجدیدنظر هر چند روز یک بار در وضعیت شهرستانها خبر داده است.
بازگشایی اماکن مذهبی در ۱۱۶ شهرستان ایران در حالی قرار است اتفاق بیفتد که، به گفته این مقام وزارت بهداشت، «به نظر میرسد آزادسازیها در پارکها و فضاهای سبز درست نبوده، زیرا رعایت نمیشود. در یکی از بازارهای ماهیفروشی، ۷۱ مورد جدید ابتلا پیدا کردیم.»
همزمان با آغاز ماه رمضان در ایران، بازگشایی دوباره اماکن مذهبی و برپایی مراسم ویژه این ماه، بار دیگر در رسانهها مطرح شده است.
در حالی که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، میگوید دولت به درخواست مدیر حوزههای علمیه، بررسی بازگشایی اماکن مذهبی را دو هفته جلو انداخته، علیرضا اعرافی این موضوع را رد میکند.
آقای اعرافی هر گونه فشار این نهاد بر ستاد ملی مبارزه با کرونا با هدف بازگشایی زودتر اماکن مذهبی را «اتهام» نامیده و گفته درباره زمان بازگشایی اماکن زیارتی، «کاملا تابع پروتکلهای وزارت بهداشت هستیم و نظر کارشناسی را اصل و مبنایی فقهی و دینی میدانیم.»
پیش از این نیز اماکن مذهبی شهر قم کانون اصلی ورود و شیوع ویروس کرونا در ایران اعلام شده و همواره انتقادهای زیادی به بسته نشدن بهموقع حرم معصومه و قرنطینه نشدن قم ابراز شده است.
اوایل اسفند ۹۸، محمد سعیدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه قم، که مانع اصلی مسدود شدن تردد به حرم معصومه و اجتماع در این محل به علت کانون بودن شهر قم در شیوع اولیه کرونا در ایران بود، در اظهاراتی ویدئویی گفته بود که «این حرم دارالشفاء است و باید باز بماند.»