رسانههای ایران از تشدید محدودیتها در مورد حجاب در زمینههای گوناگون خبر دادهاند.
ازجمله این اقدامات، «ارشاد بیحجابان و بدحجابان» در مترو، برخورد با عرضه «مانتوهای جلوباز، شیشهای و مانتوهای حریر و توری» و ادامه ارسال پیامک «کشف حجاب» به شهروندان است.
بهگزارش خبرگزاری فارس، فرنوش نوبخت، مدیرعامل مترو تهران، روز چهارشنبه، ۹ مرداد، از برنامهریزی برای «ارشاد بیحجابان و بدحجابان» در مترو خبر داد و گفت: «در آیندهای نزدیک شاهد بهتر شدن روند حجاب در مترو خواهیم بود.»
فرنوش نوبخت با بیان اینکه در این برنامهریزی از مأموران پلیس زن مترو استفاده میشود، اضافه کرد که فعالیت این مأموران «ارشادی» است و در راستای همکاری با پلیس انجام میگیرد.
با این حال وی با اشاره به «تفاوت شرایط در زیرِ زمین با روی زمین»، اظهار امیدواری کرد که با این اقدامات تا قبل از ماه محرم «تغییراتی از لحاظ بهبود وضعیت حجاب» در مترو ایجاد شود.
موج برخورد با افراد موسوم به «بیحجاب و بدحجاب» هر سال با آغاز فصل تابستان در ایران شدت میگیرد که گاهی به بازداشت و جریمه نقدی افراد بازداشتی منجر میشود.
در همین زمینه، ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک تهران، نیز روز چهارشنبه، ۹ مرداد، از پیگیری طرح «برخورد با مانتو و پوشاک نامتعارف» به دستور دادستانی تهران خبر داد و به خبرگزاری ایسنا گفت که این طرح از ماه گذشته آغاز شده و بازرسی از واحدهای فروشگاهی و تولیدکنندگان و شناسایی واحدهای تولیدی «زیرزمینی» ادامه دارد.
ابوالقاسم شیرازی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، گفت تولید و عرضه مانتوهای جلوباز (بدون دکمه، بدون غزن و بدون زیپ)، مانتوهای شیشهای، مانتوهای حریر و توری ممنوع است و این اتحادیه با هرگونه تخلف در این بخش، برخورد خواهد کرد.
آقای شیرازی همچنین با بیان اینکه حجم قابل توجهی از مدلهای بهگفته او «ناهمخوان با فرهنگ جامعه» از دل مزونهای خانگی و فضای مجازی به بازار سرایت کرده است، اضافه کرد که مزونهای خانگی و فعالیت در فضای مجازی از زیرمجموعههای اتحادیه پوشاک محسوب نمیشود و به همین دلیل این اتحادیه توان بازرسی، نظارت و برخورد با آنها را ندارد.
در اقدامی دیگر و در ادامه طرح ارسال پیامک «کشف حجاب» به رانندگان خودروها، محمدرضا اسحاقی، فرمانده نیروی انتظامی گیلان، نیز روز چهارشنبه، ۹ مرداد، از ارسال «۶۶ هزار پیامک» به شهروندان گیلانی خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری ایلنا، فرمانده نیروی انتظامی گیلان این مطلب را در نشست مشترک «اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با رئیسان و دبیران ستادهای امر به معروف و نهی از منکر شهرستانها» بیان کرد.
بر اساس طرح ارسال «پیامک کشف حجاب»، نیروی انتظامی به رانندهای که بنا به نظر آنها حجاب را رعایت نکرده یا همراهان «بدحجاب» داشته، هشدار میدهد و مالک خودرو باید ۷۲ ساعت پس از دریافت پیامک، خود را به پلیس امنیت اخلاقی معرفی کند و تعهد کتبی بدهد که حجاب را رعایت میکند.
در صورتی که راننده این تعهد را اجرایی نکند، خودروی او یک هفته توقیف میشود و در بار سوم، خودروی او توقیف و فرد متهم به «بدحجابی» به دستگاه قضایی معرفی میشود.
حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، ۲۷ تیرماه امسال اعلام کرده بود که در چارچوب این طرح تاکنون ۳۰۰ هزار پیامک ارسال شده و ۱۵۰ هزار نفر از کسانی که پیامک را دریافت کردهاند، به پلیس مراجعه کرده و از آنها تعهدنامه گرفته شده است.
اجرای گسترده این طرح در شهر تهران از اوایل اردیبهشت گزارش شد و بسیاری از شهروندان مجبور به مراجعه به ساختمان «پلیس امنیت اخلاقی» در خیابان وزرا تهران و امضای تعهدنامه شدند.
اوائل تیرماه امسال، حسن مهری، فرمانده پلیس فرودگاهها نیز گفته بود که نیروهای این نهاد با پوشش «مروج مدلهای غربی» و «کشف حجاب» در فرودگاهها برخورد خواهند کرد و «ممکن است» از سفر افراد «بدحجاب» نیز جلوگیری و برای آنان پرونده قضایی تشکیل شود.
شهریورماه سال ۹۵، عباس جعفری دولتآبادی، دادستان وقت تهران، با ذکر اینکه نمیتوان برای همه خانوادهها و افراد در کشور «مأمور» گذاشت، گفته بود اقدامات «سلبی» در زمینه حجاب در ایران بینتیجه بوده است.
اما آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، از فرماندهان نیروی انتظامی خواسته است که در اجرای طرحهای مربوط به حجاب اجباری به «مخالفت برخی افراد یا فضاسازیهای رسانهای» توجه نکنند و کار خود را پیش ببرند.