سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه در مورد حمله موشکی به مقر حزب دموکرات کردستان در شهر کویسنجق عراق اطلاعیهای صادر کرده و مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
در این اطلاعیه آمده است که یگان موشکی نیروی هوافضای سپاه با مشارکت یگان پهپادی نیروی زمینی سپاه پاسداران در واکنش به عملیاتهای هفتههای گذشته گروههای کُرد در مناطق مرزی مریوان و کامیاران، روز شنبه محل استقرار و جلسه سران یکی از این گروهها و مرکز آموزش وابسته را با ۷ فروند موشک زمینبهزمین کوتاهبرد، مورد هدف قرار داده است.
این اطلاعیه از محلی که هدف حمله قرار گرفته با عنوان «مرکز توطئه علیه امنیت ملی ایران» یاد کرده و هشدار داده است که تکرار عملیاتهای گروه مسلح مستقر در آن محل «با پاسخهای سختتر و کوبندهتر مواجه خواهند شد.»
به گزارش خبرنگار رادیو فردا در عراق، حملات موشکی به مقر حزب دموکرات کردستان، که مصطفی مولودی هدایت آن را برعهده دارد، بامداد شنبه، هنگام برگزاری جلسه کمیته مرکزی این تشکل مخالف جمهوری اسلامی صورت گرفت.
آنطور که شبکه کردستان۲۴ خبر دادهاست شمار کشتهشدگان حملات ۱۴ نفر و شمار زخمیها دستکم ۴۰ نفر عنوان شدهاست.
یک کمیسیون حزب دموکرات کردستان گفته شماری از اعضای کمیته مرکزی، از جمله کرمی مهدوی، ابراهیم ابراهیم، نسرین حداد، رحمان پیروتی و سهیلا قادری کشته شدهاند. نام سه تن از پیشمرگهای کردستان عراق نیز در میان کشتهشدگان این بیانیه است.
خبرگزاری «تابناک» میگوید این حملات از «پایگاهی در نزدیکی ارومیه» انجام شدهاست.
در اطلاعیه سپاه آمده است که گروهی که هدف حمله قرار گرفته سلب امنیت و آرامش در استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه را دنبال میکرده است؛ این اطلاعیه به درگیریهای مرزی متعدد اخیر در این استانها اشاره دارد.
خبرگزاری فارس به تازگی نوشته بود که بنا بر آمارهای موجود، در یک ماه گذشته ۱۰ عملیات مخالفان در سه استان سیستان و بلوچستان، کردستان و کرمانشاه به وقوع پیوسته که منجر به کشته شدن ۲۴ تن از نیروهای نظامی و انتظامی شدهاست.
بیشتر در این باره: چندین کشته و زخمی در پی حمله به مقر حزب دموکرات کردستانواکنشها
ساعاتی پس از اعلام خبر حمله موشکی به مقر حزب یادشده، دولت اقلیم کردستان عراق بیانیهای صادر کرد و در آن «حملات هوایی جمهوری اسلامی علیه دفاتر سیاسی حزب دموکرات کردستان» را محکوم کرد. در این بیانیه استفاده از خاک اقلیم برای انجام حملات به کشورهای همسایه نیز «غیر قابل قبول» و موجب ایجاد بیثباتی در این منطقه توصیف شدهاست.
بنا بر گزارش رسانههای کـرد، دولت اقلیم خواسته است تا به قوانین آن احترام گذاشته شود و این منطقه به میدان رقابت تبدیل نشود.
شبکه تلویزیونی «رووداو» گزارش داده است که فواد معصوم، رئیسجمهوری عراق، در بیانیهای که دفترش منتشر کرده «عمیقا ابراز اندوه و نگرانی» کردهاست. آقای معصوم گفته «استفاده از بیش از اندازه از زور، جایگزینی موثر برای گفتوگوهای صلح، نیست». رئیسجمهوری عراق در عین حال «از دستگاه رهبری جمهوری اسلامی ایران ستایش کردهاست که تاثیر گشودن باب گفتوگو و درک نیروهای ملی در تامین منافع مردم و کشورهای همسایه ایران را درک میکند».
بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا» ناظم دباغ، نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران نیز گفته این حمله موشکی در واکنش به اقدامات اخیر حزب دموکرات کردستان در شهرهای مریوان و اشنویه، انجام گرفتهاست. آقای دباغ افزوده «تاکنون هیچ خبر رسمی و موثقی از طرف حکومت اقلیم و جمهوری اسلامی به من نرسیده است و تمام اطلاعات من از رسانههاست».
از سال ۱۳۹۵ به این سو، پس از آنکه احزاب کرد مسلح مخالف جمهوری اسلامی خبر از بهکارگیری نیروهای نظامی خود در «در سطحی وسیعتر » و در «بیشتر نقاط» خاک کردستان ایران دادند، درگیریها میان نیروهای آنها و سپاه پاسداران افزایش یافته است.
جمهوری اسلامی از گروههای مسلح مخالف خود در استانهای غربی ایران از جمله احزاب مسلح کـرد، با عنوان «گروههای تروریستی» و یا «ضد انقلاب» نام میبرد. این گروهها هدف از درگیری مسلحانه با جمهوری اسلامی را «دفاع از حقوق کردها» توصیف میکنند.