برخی از حامیان گروه شبهنظامی حشدالشعبی عراق که تحت حمایت حکومت ایران است، در جریان یک تجمع اعتراضی مقابل دفتر نمایندگی حزب دموکرات کردستان عراق در بغداد، بخشهایی از این دفتر را آتش زدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اقدام واکنشی بوده است به سخنان اخیر هوشیار زیباری، عضو ارشد حزب دموکرات کردستان عراق، درباره گروه حشدالشعبی.
هوشیار زیباری به تازگی در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که گروههای حشدالشعبی، بسیج مردمی عراق، با حمله به مکانهای مختلف در بغداد و اربیل، همان کاری را میکنند که قبلا داعش انجام میداده و باید از منطقه سبز بغداد پاکسازی شوند.
اظهارات او با واکنش تندی از سوی نمایندگان مجلس حامی حشدالشعبی مواجه شده و آنها خواستار عذرخواهی آقای زیباری شدند.
آقای زیباری در واکنش به اعتراضها گفته است که از حرفهایش برداشت اشتباه شده و گروه حشدالشعبی را یک «گروه مجاهد» میداند.
این اظهارات اما مانع از تداوم اعتراضهای گروههای حامی حشدالشعبی نشد و آنها در مقابل دفتر حزب دموکرات کردستان عراق در بغداد تجمع کردند و بخشی از آن را به آتش کشیدند.
پیش از این برخی از نمایندگان حامی این گروه شبهنظامی، از هوشیار زیباری به عنوان «مزدور آمریکایی-صهیونیستی» نام برده و خواستار برخورد با او شده بودند.
روابط حزب دموکرات کردستان عراق و گروه حشدالشعبی در هفتههای گذشته و پس از حمله موشکی این گروه شبهنظامی به قرارگاههای حزب کردستان عراق دچار تنش شد.
این حمله روز چهارشنبه ۹ مهرماه انجام شد و مقامات اقلیم کردستان گروه حشدالشعبی را مسئول این حمله معرفی کردند.
هوشیار زیباری نیز در مصاحبه اخیر خود گفته بود که گروه حشدالشعبی چون فکر میکند حزب دموکرات کردستان عراق به آمریکا نزدیک است، به مواضع این حزب حمله میکند.
حملات گروه شبهنظامی حشدالشعبی در ماههای اخیر به مواضع نیروهای آمریکایی موجب تنشهای سیاسی بین دولت آمریکا و عراق شده است.
بیشتر در این باره: شبهنظامیان شیعه عراقی از «توقف مشروط» حملات راکتی به آمریکاییها خبر دادند
دیوید شنکر، معاون امور خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا روز ۱۰ مهرماه گفت این گروهها «مورد حمایت ایران هستند» و «علاوه بر بیثبات کردن عراق به اهداف آمریکایی نیز حمله میکنند».
آمریکا به دولت عراق هشدار داده است که در صورت تداوم این حملات، نیروهای خود از عراق را خارج و سفارت آمریکا در بغداد را تعطیل میکند.
مقامهای دولت عراق نگران هستند که خروج نیروهای آمریکایی منجر به خروج نیروهای ائتلاف مبارزه با داعش از این کشور شود و تنشها و ناامنی در عراق افزایش یابد.
با این حال، گروه حشدالشعبی میگوید با توجه به این که دیماه پارسال، پس از عملیات منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، و ابومهدی مهندس، نایب رئیس حشدالشعبی، پارلمان عراق رای به خروج نیروهای خارجی از کشور داده است، دولت عراق باید هر چه زودتر این مصوبه را اجرایی کند.
در حال حاضر پنج هزار نیروی آمریکایی در سه پایگاه عراق حضور دارند که برای مبارزه با داعش، آموزش نیروهای عراقی و تامین امنیت کشور فعالیت میکنند.