داوود عبداللهی، زندانی عقیدتی کرد، پس از ۱۴ سال حبس اعدام شد

داوود عبداللهی

رسانه‌های کُرد از جمله هه‌نگاو و کردپا گزارش دادند که حکم اعدام داوود عبداللهی، زندانی عقیدتی اهل مهاباد، پس از ١۴ سال حبس بامداد سه‌شنبه، ۱۲ دی‌ماه، در زندان قزلحصار کرج اجرا شد.

به نوشته وب‌سایت کردپا، جنازه این زندانی عقیدتی به خانواده‌اش تحویل داده شده است.

داوود عبداللهی به همراه شش کُرد دیگر به نام‌های قاسم آبسته، ایوب کریمی، انور خضری، فرهاد سلیمی، کامران شیخه و خسرو بشارت آذر ١٣٨٨ به اتهام قتل ماموستا عبدالرحیم تینا بازداشت شدند و ماه‌ها در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه تحت بازجویی بودند.

بیشتر در این باره: ایوب کریمی، زندانی عقیدتی کُرد اهل سنت، اعدام شد؛ پنج متهم دیگر پرونده در خطر اعدام

اتهام‌های این هفت نفر مواردی از قبیل «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «عضویت در گروه‌های سلفی» و «محاربه و افساد فی‌الارض» عنوان شده بود.

این زندانیان به اعدام محکوم شدند و سپس این حکم اواخر سال ۱۳۹۵ توسط شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور نقض و جهت رسیدگی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد.

با وجود این، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ابوالقاسم صلواتی خرداد ۱۳۹۷ بار دیگر برای آنها حکم اعدام صادر کرد.

دیوان عالی کشور در بهمن ماه ۹۸ حکم اعدام آنها را تأیید کرد.

قاسم آبسته ۱۴ آبان امسال اعدام شد، حکم اعدام ایوب کریمی هشتم آذر به اجرا درآمد و با اعدام داوود عبداللهی چهار نفر دیگر در خطر اعدام هستند.

نهادهای حقوق بشری بارها به شکنجه شدید این زندانیان و اخذ اعترافات اجباری از آنها اشاره کردند.

سازمان عفو بین‌الملل اسفندماه سال ۱۴۰۰ در بیانیه‌ای هشدار داده بود که این هفت زندانی کرد اهل سنت در زندان رجایی‌شهر کرج در خطر اعدام قرار دارند.

بیشتر در این باره: عفو بین‌الملل: هفت زندانی کُرد اهل سنت در زندان رجایی‌شهر در خطر اعدام هستند

این زندانیان مردادماه امسال پس از تعطیلی زندان رجایی‌شهر کرج به زندان قزلحصار منتقل شده بودند و تا به حال حکم اعدام سه تن از آنها در همین زندان اجرا شده است.

بر اساس گزارش برخی از این زندانیان و همچنین هم‌بندی‌های آنها، احکام دادگاه در محاکمه‌هایی کمتر از دو دقیقه صادر می‌شد.

عفو بین‌الملل نیز محاکمه‌ این هفت شهروند را «به شدت ناعادلانه» خوانده و اشاره کرده بود که صدور رای دادگاه بر اساس «اعتراف‌هایی» که به گفته این زندانیان، تحت شکنجه از آن‌ها گرفته شده، انجام گرفته بود.

این سازمان همچنین گفته بود که قاضی دادگاه حتی وکیل این هفت تن را از حق دفاع منع کرده بود.