اعدام یک زندانی بلوچ دیگر در زاهدان؛ سه زندانی دیگر در خطر اعدام

مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که عبدالحمید میربلوچ‌زهی، زندانی بلوچ، بامداد روز شنبه، ششم دی‌ماه، اعدام شده است.

در گزارش این مرکز آقای میربلوچ‌زهی به عنوان «عضو اصلی» گروه «جیش‌العدل» معرفی شده است. حکومت ایران این گروه را «تروریستی» می‌داند.

قوه قضاییه ایران می‌گوید در جریان تیراندازی در ۲۰ فروردین ۹۴ در کوه بیرک در نزدیکی شهرستان خش در استان سیستان و بلوچستان که منجر به کشته شدن دو مامور سپاه پاسداران شد، آقای میربلوچ‌زهی «به سمت مأموران تیراندازی کرده است».

مصطفی نیلی، وکیل آقای میربلوچ‌زهی، پیش از این با هشدار درباره احتمال اعدام موکل خود نوشته بود که درخواست «اعاده دادرسی» برای بررسی مجدد این پرونده در قوه قضاییه ثبت شده است و «منتظر ارجاع به شعبه» است، ولی امروز تایید کرد که حکم اعدام اجرا شده است.

این متهم در ابتدا به ۱۵ سال حبس محکوم شده بود، ولی پس از لغو این حکم در دیوان عالی کشور، در بررسی مجدد به اعدام محکوم شد.

روز شنبه ۲۹ آذر نیز بهنام ریگی و شعیب ریگی، دو زندانی بلوچ، در زندان زاهدان اعدام شدند.

بر اساس گزارش کمپین فعالان بلوچ، این دو نفر در سال ۹۷ با ماموران مبارزه با مواد مخدر درگیر شده بودند که در جریان این درگیری تعدادی از ماموران کشته شدند.

در این پرونده نام حامد ریگی نیز مطرح است که گفته شده فعلا اعدام او به تاخیر افتاده است.

در روزهای اخیر نام سه زندانی بلوچ دیگر که با خطر اعدام روبه‌رو هستند، نیز مطرح شده است.

یک پرونده دیگر مربوط به جاوید دهقان خلد است که وکیل او نیز مصطفی نیلی است. درباره جزئیات اتهام آقای دهقان‌خلد گزارشی منتشر نشده ولی گفته می‌شود که پرونده او نیز مرتبط با پرونده آقای میربلوچ‌زهی است و توسط دادگاه انقلاب زاهدان به اعدام محکوم شده است.

دو پرونده دیگر زندانیان بلوچ مربوط به الیاس قلندرزهی و حسن دهواری است که وکالت آنها را محمدرضا فقیهی بر عهده دارد.

به گفته آقای فقیهی، الیاس قلندرزهی و‌حسن دهواری ابتدا متهم به «محاربه» بودند که بنابر اظهارات وکیل به اتهام «بغی» تغییر کرد و حکم‌شان در نهایت در دیوان عالی کشور تایید شد.

این دو شهروند بلوچ در تاریخ ۱۶ بهمن‌ماه ۹۳ توسط اداره اطلاعات در سراوان بازداشت شدند.

آنها با رد اتهامات وارده می‌گویند صرفا به خاطر فعالیت سیاسی سایر اقوام یا اعضای خانواده و برای وادار کردن آن افراد به بازگشت به کشور یا توقف فعالیت به شکل گروگان بازداشت و سپس به اعدام محکوم شده‌اند.

منبع: مرکز رسانه قوه قضاییه، سایت فعالین بلوچ / ر.ح