سخنگوی قوه قضائیه ایران در برنامه ویژهای که جمعه، ۲۲ شهریور، از شبکه سوم سیما پخش شد، از «اظهار ندامت سحر خدایاری در بازجوییها» خبر داد و گفت: «علیرغم این که اشتباهی را مرتکب شده بود، نه صرفاً در بحث ورود به ورزشگاه، بلکه درگیر شدن و اهانت به مأموران و مطالب دیگری که از او سرزده بود، در بازجوییها به صراحت به اشتباه خود اعتراف کرده بود.»
این نخستین بار است که یک مقام قضایی به تلاش سحر خدایاری برای «ورود به ورزشگاه» اشاره کرده و تایید میکند که پرونده او به ورود زنان به ورزشگاهها ارتباط داشته است.
سحر خدایاری، معروف به «دختر آبی»، ۱۱ شهریورماه امسال، در واکنش به تشکیل پرونده قضایی به خاطر ورود به ورزشگاه آزادی، مقابل یکی از دادسراهای تهران خودش را به آتش کشید و بعد از چند روز درگذشت.
پیشتر خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، بدون اشاره به موضوع «ورود به ورزشگاه» اعلام کرده بود که خانم خدایاری «در حالی که پوشش نامناسب داشته با مأموران نیروی انتظامی درگیر و بازداشت میشود».
در روزهای گذشته، رسانههای حکومتی در پاسخ به موج واکنشهای اعتراضی به درگذشت دختر آبی تلاش کردهاند با تأکید بر این که او هنوز محکومیتی نداشته چنین وانمود کنند که خودسوزی او بر اثر «بیماری روحی و روانی» بوده و «ربطی به رفتنش به استادیوم آزادی نداشته است».
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، در ویژهبرنامه تلویزیونی شامگاه جمعه همچنین از چهرههای سیاسی و غیرسیاسی مشهوری که موضع اعتراضی خود را در این باره منتشر کردهاند خواست که از سحر خدایاری یاد بگیرند که «علیرغم اینکه اشتباهی را مرتکب شده بود، آن قدر از خودش شخصیت نشان داده که اشتباه خود را بپذیرد».
علی مطهری، نماینده مجلس، از جمله کسانی است که از صدور حکم حبس برای «دختر آبی» انتقاد کرد و سپس توضیح داد که حکم حبس صادر نشده ولی «این خبر قطعی است که در مراجعه سحر به دادگاه، شخص غیرمسئولی به او گفته به شش ماه حبس محکوم شدهای».
در واکنش به موج اعتراضها در ماجرای دختر آبی، مقامهای قضایی و رسانههای حکومتی صرفاً بر برگزار نشدن دادگاه سحر خدایاری و دروغ بودن صدور حکم زندان برای او تأکید میکنند.