زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ در مقیاس ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر زمین مناطقی از استان خوزستان را لرزاند.
بر اساس گزارش رسانههای داخلی ایران، ساعت هفت و ۲۳ دقیقه صبح روز پنجشنبه پانزدهم آذر ماه این زمینلرزه منطقهای در نزدیکی هفتگل را تکان داد.
تنها نیم ساعت پس از آن، لرزه دیگری به بزرگی ۴.۸ ریشتر در مسجد سلیمان رخ داد و چهل دقیقه پس از آن زلزلهای به بزرگی ۳.۵ ریشتر هفتگل را لرزاند. ساعت ۹ و هشت دقیقه نیز زمینلرزه ۵.۲ ریشتری در همین منطقه رخ داده است. مرکز این زلزله در ۲۷ کیلومتری هفتگل و ۳۳ کیلومتری مسجدسلیمان واقع شده است.
این زمینلرزهها تلفات جانی نداشته است اما ۲۹ تَن در اثر آن مصدوم شدهاند که ۲۸ تَن آنها به شکل سرپایی درمان شدند. بنابر گزارشها، ۲۵۰ واحد مسکونی نیز بر اثر این لرزهها آسیب دیدهاند.
بیشتر در این باره: زلزله در کاشمر دستکم چهار کشته و ۱۲۰ زخمی برجای گذاشتمسئولان محلی گزارش دادهاند که هیچ خسارتی به سازه سدهای کارون و تأسیسات نفتی منطقه وارد نشده است. به گفته معاون سد و نیروگاههای سازمان آب و برق خوزستان، زمینلرزه به زنجیره سدهای کارون خسارتی نزده است.
همچنین براساس گزارشهای دریافتی از مرکز مدیریت راههای کشور، خسارتی به ابنیه فنی راهها گزارش نشده است. به گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، با توجه به اینکه زلزله در منطقه روستایی رخ داده، در برخی خانهها چند مورد «ترکخوردگی در دیوارها و شکستگی تیرهای برق» مشاهده شده است.
یک زلزلهشناس ایرانی اعلام کرده است که کانون زمینلرزه اخیر در جنوب ایران، در نزدیکی «۲۰ کیلومتری مسجد سلیمان» و در پهنه گسل آغاجاری، شوشتر و رامهرمز قرار داشته است.
مهدی زارع به خبرآنلاین گفته است این زمینلرزه احتمالاً به گسل رامهرمز مرتبط بوده و هشدار داده است که به دلیل جوان بودن پوسته این منطقه، وقوع «پسلرزههای فوجگونه» محتمل است. او دوره احتمالی این پسلرزهها را «چند هفته تا چند ماه» ارزیابی کرده است. گسل رامهرمز با طول صد کیلومتر، در مرز جنوبی زاگرس چینخورده و نزدیکی فروبار دزفول قرار دارد.
پس از این حادثه در ساعت ۱۶ و ۵۵ دقیقه زلزلهای به بزرگی ۴.۶ ریشتر منطقه خورموج و اطراف آن را در استان بوشهر لرزاند. همچنین پس از آن لرزهای دیگر به بزرگی ۴.۱ ریشتر منطقه «شُنبه» را در همین استان تکان داد.