ابومهدی المهندس، یکی از فرماندهان ارشد گروه «بسیج مردمی» (حشد الشعبی) عراق، در توضیحاتی گفت که «با تعدادی از نیروهای حشد الشعبی به خوزستان آمدهایم» و افزود که این نیروها در خوزستان مستقر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او دلیل حضور این دسته از شبهنظامیان عراقی در خاک ایران را کمک به سیلزدگان ذکر کرد و گفت «بخشی از امکانات مورد نیاز وارد شدهاست و بخش دیگری از این امکانات وارد خواهد شد.»
در همین حال، علی ساری، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی روز شنبه در گفتوگو با ایرناپلاس در پاسخ به این پرسش که «آیا این نیروها، ادوات جنگی و نظامی هم همراه خود دارند یا خیر» گفت: «من در این زمینه نمیتوانم اظهارنظر کنم، چون اطلاعاتی ندارم.»
علی ساری دربارهٔ نهاد هماهنگکننده نیروهای حشدالشعبی نیز گفت: «معمولاً هماهنگی در این سطح باید از طریق حوزه خارج از کشور یعنی سپاه قدس باشد، اما اینکه از کدام مسیر هماهنگی حضور آنها انجام شده، من دربارهٔ آن اطلاعاتی ندارم.»
نماینده اهواز افزود: «من از نزدیک آنها را ندیدم، ولی در همین حد کسب اطلاع کردم که اینها برای کمک به سیلزدگان وارد کشور شدهاند.»
روز یکشنبه، جمال شاکرمی، فرمانده سپاه امیرالمؤمنین استان ایلام، نیز از ورود «کاروانی بزرگ» از شبهنظامیان مسلح شیعه عراقی همپیمان جمهوری اسلامی به خاک ایران و حضور افراد حشد الشعبی و گروه جنبش «النجبا» در برخی مناطق سیلزده ایران خبر داد.
حشد الشعبی زیر نظر نیروی قدس سپاه پاسداران تأسیس شده و روزنامه کیهان، چاپ تهران نیز نوشتهاست که ورود آنها به ایران به دعوت قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، انجام شدهاست.
این روزنامه از ورود افرادی از گروه شبهنظامی شیعه موسوم به «لشکر فاطمیون» افغانستان به مناطق سیلزده ایران نیز خبر میدهد.
روز یکشنبه خبرگزاری مهر نوشت که حدود ۵۰ کامیون به همراه ابومهدی المهندس از مرز شلمچه وارد ایران شدهاند.
نام واقعی ابومهدی المهندس که مادرش ایرانی و پدرش عراقی و خود او زاده بصره است، جمال جعرف ابراهیم بوده و به دلیل تحصیلاتش در رشته مهندسی این لقب را گرفته است.
ابومهدی المهندس یکی از فرماندهان مهم میدانی نیروهای شیعی عراقی مورد حمایت ایران است. او پیش از این در مصاحبهای درباره نقش افراد مسلح تحت فرمانش در ایجاد گذرگاه شیعی و نواره نفوذ از ایران تا لبنان توضیح داده بود.
موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه انقلاب تهران، روز ۱۶ اسفند پارسال گفت که «اگر ما انقلاب را یاری نکنیم، حشدالشعبی عراقی، فاطمیون افغانی، زینبیون پاکستانی و حوثیهای یمنی خواهند آمد و انقلاب را یاری خواهند کرد.»
رئیس دادگاه انقلاب تهران با حضور در جمع طلاب مدرسه علمیه معصومیه قم گفت آنهایی که «انقلاب اسلامی را عمیقاً قبول دارند، میدانند که این انقلاب بسترساز برای حرکتی عظیم است. این چشمه جوشان در حرکت خواهد بود تا به هدفش برسد.»
خبر ورود نیروهای حشد الشعبی عراق به داخل ایران با موجی از انتقادها در شبکههای اجتماعی روبهرو شده و برخی از کاربران آن را با مسئله سرکوب شهروندان ایرانی معترض به جمهوری اسلامی مرتبط میدانند.
روز یکشنبه، شاهزاده رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران و از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی، نیز در پیامهای خود ورود شبهنظامیان مسلح از عراق را با مسئله «سرکوب» سیلزدگان معترض مرتبط دانست.
در روزهای اخیر خبرهای مختلفی از کشته شدن و بازداشت برخی از سیلزدگان معترض مخابره شده است.
شاهین حسنوند، رئیس پلیس فتا استان خوزستان، نیز به خبرگزاری فارس گفته است که این نهاد، ۲۴ نفر از کاربرانی را که «با پخش اخبار منحرف و شایعات مربوط به سیل موجب تشویش اذهان عمومی شده بودند» شناسایی و بازداشت کرده است.