جمهوری اسلامی ایران اطلاعات شخصی یک دانشمند هستهای و مدیر کل پیشین وزارت دفاع اسرائیل را در اینترنت منتشر کرده است.
روزنامه هاآرتص روز دوشنبه ۲۱ آبان نوشت هکرهای مرتبط با تشکیلات اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران هویت شمار دیگری از دانشمندان هستهای، تصاویر خصوصی و ایمیلهای چند مقام بلندپایه دیگر این کشور را در اینترنت منتشر کردهاند.
عکسهایی از سفیر کنونی اسرائیل در آمریکا، کاردار نظامی پیشین این کشور در سفارت در واشینگتن و اعضای خانواده شماری از مقامات ارشد اسرائیلی به دست هکرهایی که بازوان نهادهای اطلاعاتی ایران محسوب میشوند، افتاده است.
بر اساس این گزارش، دانشمند هستهای که در کانون این ماجرا گرفته، در «مرکز تحقیقات هستهای شُورِک» کار میکند. به دلیل نزدیکی این پژوهشگاه با شهر جنوبی دیمونا این مکان را معمولاً تأسیسات دیمونا میشناسند.
هکرهایی که اسرائیل از مدتها پیش آنها را بازوان نهادهای اطلاعاتی حکومت ایران تشخیص داده بود، هشت ماه پیش گفته بودند اطلاعاتی را از مرکز هستهای دیمونا در اختیار گرفتند، که به نوشته هاآرتص، ظاهراً نتیجه هک سرورهای ایمیلهای دولتی بود که به «کمیته انرژی اتمی» اسرائیل نیز خدمات میداد.
هکرها مدعی دستیابی بهشماری از تصاویر گرفته شده در «مرکز اتمی شورک» بودند. اما بررسیهای اسرائیلی نشان داد که تصاویر از روی تلفن همراه یا حساب ایمیل دانشمند هستهای گرفته شده که با کار تخصصی این فرد در زمینه ایمنی تشعشعات ارتباط دارد. تصویری از گذرنامه این دانشمند نیز منتشر شده است.
به نوشته هاآرتص، هکرها تاریخهای مندرج در اسناد را سیاه کردهاند اما متوجه تاریخ عبری نشده و انتشار آن نشان میدهد که تصاویر مربوط به سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میلادی است.
با این اوصاف، معلوم نیست که هکرها تنها به تصاویر دسترسی یافتهاند یا محتواهای کار تخصصی دانشمند یادشده را نیز در اختیار گرفتهاند.
شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، در این خصوص سکوت کرد و سامانه ملی سایبری اسرائیل روزنامه هاآرتص را برای اظهار نظر به دفتر نخستوزیری ارجاع داد.
بیشتر در این باره: مایکروسافت: کمکهای مجرمان سایبری به روسیه، چین و ایران رو به افزایش استدفتر نخستوزیری در بیانیهای به نمایندگی از «کمیسیون انرژی اتمی» گفته است که «پس از بررسی کامل»، عکسها و نقشهها متعلق به مرکز اتمی نیست ولی این مرکز با تأیید تصاویر صفحه رایانه گفته است اینها مواد فنی مرتبط با پروژه برپایی شتابدهنده ذرات در مرکز شورک هستند.
در دو ماه اخیر کیفرخواستهایی بر اساس بازجوییهای صورت گرفته از سوی سازمان امنیت داخلی و پلیس اسرائیل علیه بیش از ۲۰ شهروند یهودی و فلسطینی به دادگاههای این کشور ارائه شد که تقریباً همه آنها مأمور به تعقیب و کشتن یک دانشمند هستهای شده بودند.
از جمله، تصاویری که اعضای باند مهاجران اهل جمهوری آذربایجانِ ساکن حیفا از تعقیب یک دانشمند هستهای گرفته بودند، از سوی مأموران اطلاعاتی ایران برای یک باند فلسطینیان شرق بیتالمقدس/اورشلیم ارسال شده و رئیس این باند برای کشتن فرد یادشده اسلحه تهیه کرده بود.
به گفته نهادهای امنیتی اسرائیلی، تقریباً تمامی افراد دستگیرشده در دوره اخیر از سوی یک مهره اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران که در جمهوری آذربایجان فعال است و احتمالاً خود ساکن ایران هم هست، به خدمت گرفته شده و برای مأموریتهای مختلف به آنها پولهایی به صورت رمزارز پرداخت شد اما همه کیفرخواستها نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران در تقلای شدید برای کشتن یک دانشمند هستهای اسرائیل است.
به نوشته هاآرتص، قتل یک دانشمند اتمی اسرائیلی، حتی دانشمندی که در زمینه هستهای غیرنظامی کار میکند، میتواند برای جمهوری اسلامی ایران یک موفقیت باشد.
اسرائیل متهم به کشتن محسن فخریزاده، «پدر برنامه هستهای ایران» است که در روز هفتم آذر سال ۱۳۹۹ در اطراف تهران کشته شد. به گفته مقامات امنیتی اسرائیلی، به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران از تلاش برای تلافی ترور فخریزاده بازنایستاده است.
هویت و مطالب خصوصی چند مقام کنونی و پیشین اسرائیل و بستگان آنها از سوی هکرهای ایرانی در یک کانال تلگرامی که برای این کار ایجاد شده، منتشر شده است.
چند تن از مظنونین به جاسوسی همچنین به تلاش برای کشتن مقاماتی در اسرائیل از جمله ژنرال موشه یعلون، وزیر اسبق دفاع از طریق تعقیب او هنگام انجام ورزش روزانه او در شهر تلآویو متهم شدند. اطلاعات مربوط به او نیز پیشتر در کانال تلگرامی مرتبط با هکرهای اطلاعاتی ایران منتشر شده بود. تعقیب و کشتن یک بانوی محقق مرکز مطالعات امنیتی نیز در فهرست مأموریتهای محوله ایران به مظنونان به جاسوسی بوده است.
یک کارشناس ارشد در سامانه ملی سایبری به هاآرتص گفت هدف گروه هکرهای ایرانی در دوره اخیر با استفاده از روشهای جنگ روانی، ایجاد هراس و بازدارندگی و اثرگذاری بر اقتصاد اسرائیل بوده است.
در ۱۴ ماه اخیر پس از حملات گروه افراطی حماس و حزبالله به اسرائیل که به جنگ ارتش اسرائیل در غزه و لبنان منجر شد، اسرائیل موج بیسابقهای از حملات سایبری در سطوح مختلف را تجربه کرده است.
دو هفته پیش هاآرتص، از نفوذ هکرهای وابسته به تشکیلات اطلاعاتی ایران به ایمیل ژنرال ذخیره یائیر گولان، رهبر جناح چپ اسرائیل و انتشار محتواهایی از آن در یک کانال تلگرامی خبر داد.
بیشتر در این باره: مایکروسافت: هکرهای ایران و رباتهای چین انتخابات آمریکا را هدف گرفتهاندچند منبع به هاآرتص گفتند کشورشان به تلاش گسترده برای پاک کردن مطالب سرقتشده در اینترنت پرداخته و با توسل به ابزارهای قانونی و درخواست رسمی از مدیریت شرکتهای فناوری، شبکههای اجتماعی و پیامرسانها برای حذف فوری مطالب افشا شده اقدام میکند و موفقیتهایی نیز داشته اما این یک نبرد از قبل باخته است.
محققان سایبری اسرائیلی بعید نمیدانند که هک شرکت بیمه خصوصی «شیربیت» در دو مورد، یک بار حدود ۴ سال پیش و سپس اوایل تابستان سال گذشته، در نشت جزئیات شخصی کارمندان دولت و نهادهای امنیتی خاص نقش داشته است.
اپلیکیشنی نیز که حزب لیکود برای انتخابات پارلمانی تهیه کرده و مشخصات حدود ۶ میلیون نفر اسرائیلی در آن وجود داشت، هک شده بود که آن نیز ظاهراً به دسترسی هکرهای وابسته به سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران به مشخصات شماری از مقامات کنونی و پیشین این کشور سهم داشته است.
در جریان کارزار انتخاباتی ریاستجمهوری اخیر آمریکا، نهادهای اطلاعاتی و دادگستری این کشور از هک اطلاعات رایانههای ستاد هر دو نامزد رقیب از سوی هکرهای مرتبط با نهادهای اطلاعاتی ایران با هدف «مهندسی اجتماعی» خبر دادند.
ایران در واکنش بر عدم مداخله در انتخابات آمریکا تأکید کرد اما با سکوت در خصوص گزارشهای متعدد از هک اطلاعات مرتبط با اسرائیل، ظاهراً آن را افتخاری برای توان سایبری خود در برابر اسرائیل که خود یک قدرت بزرگ سایبری و فناوری است، تلقی میکند.