ایران اتهام بحرین در مورد خرابکاری در خط لوله نفت را رد کرد

بهرام قاسمی می‌گوید «ظاهرا تنها چیزی که مقامات بحرینی پس از هر حادثه ای که در آن جزیره بوقوع می پیوندد آموخته اند بر زبان جاری سازند، متهم کردن ایران است»

سخنگوی وزارت خارجه ایران، تازه‌ترین اتهام‌های وارد شده از طرف بحرین مبنی بر اقدام «خراب‌کارانه» افرادی که منامه «تروریست‌های» مرتبط با ایران نامیده، را رد کرده‌است.

بهرام قاسمی صبح ۲۱ آبان در واکنش به اتهام‌های بحرین، آن‌ها را «موضع‌گیری‌های سخیف و بی‌پایه» توصیف کرده‌است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین گفته است «ظاهرا تنها چیزی که مقامات بحرینی پس از هر حادثه‌ای که در آن جزیره بوقوع می‌پیوندد آموخته‌اند بر زبان جاری سازند، متهم کردن ایران است».

قاسمی می‌گوید «دوران این فرافکنی‌ها و اتهام‌زنی‌های کودکانه به‌سر آمده‌است».

روز شنبه گزارش شد در خط لوله اصلی نفت بحرین انفجار و آتش‌سوزی رخ داده‌است. راعد بن عبدالله خلیفه، وزیر کشور بحرین، در واکنش به این رخداد انگشت اتهام را به‌سوی ایران گرفت و گفت «شواهد» موجود حاکی از «خرابکاری» در خط لوله نفت است که «منافع ملی» و «سلامت» مردم بحرین را هدف قرار داده.

وزیر کشور بحرین افزوده این انفجار «تازه‌ترین نمونه از اقدام‌های تروریستی توسط تروریست‌هایی است که در ارتباط مستقیم با ایران‌ هستند و از سوی ایران هدایت می‌شوند».

هنوز هویت مظنونان به انجام آن‌چه مقام‌های بحرینی «خرابکاری» نامیده‌اند مشخص نشده‌است.

انفجار در نزدیکی روستای بوری، ۱۵ کیلومتری منامه، پایتخت بحرین، رخ داده‌است.

این نخستین بار نیست که بحرین اتهام‌هایی در مورد «خرابکاری» و یا ارتباط افراد یا بازداشت‌شدگان متهم به «تروریسم» با تهران مطرح می‌کند. در موارد پیشین نیز ایران اتهام‌های دخالت در امور داخلی آن کشور را رد کرده بود.

بحرین، پادشاهی کوچکی، واقع در خلیج فارس است. پادشاهی حاکم بر بحرین در کنترل خاندان «خلیفه» است که از سال ۱۷۸۳ قدرت را در دست دارند. دودمان حاکم بر بحرین سنی‌ست در حالی‌که اکثریت شهروندان شیعه هستند. در سال ۲۰۱۱ اعتراضات علیه دودمان حاکم سرکوب شد. در مواردی گزارش‌هایی از عملیات گروه‌های شبه‌نظامی یا کشف انبار سلاح و مهمات در آن کشور منتشر شده‌است.