مراسم تشییع جنازه محسن حججی، «قربانی داعش»، در تهران برگزار شد

رهبر جمهوری اسلامی بر سر تابوت محسن حججی حاضر شده است

پس از شهر مشهد، مراسم تشییع جنازه محسن حججی که در سوریه به دست گروه داعش به قتل رسید روز چهارشنبه، پنجم مهرماه، در مرکز شهر تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از عکاس این خبرگزاری در تهران، از صبح زود میدان امام حسین تهران از جمعیت «پر شده بود».

آن طور که این خبرگزاری گزارش می‌دهد، پس از ساعتی نیروهای سپاه پاسداران راه را بر عکاسان و روزنامه‌نگاران رسانه‌های خارجی بستند.

محسن حججی، اهل نجف‌آباد اصفهان و از نیروهای سپاه پاسداران، در اواسط مردادماه سال جاری در عملیاتی در نزدیکی مرز سوریه و عراق به اسارت گروه حکومت اسلامی، داعش، درآمد و پس از آن داعش تصاویری از مرگ او را نیز منتشر کرد.

در پی این اتفاق، تعدادی از مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، اعلام کردند که «انتقام» قتل محسن حججی را از گروه حکومت اسلامی خواهند گرفت.

روز چهارشنبه نیز پیش از مراسم تشییع جنازه، رهبر جمهوری اسلامی بر سر تابوت محسن حججی حاضر شده و در دیداری با خانواده او گفت که «ببینید چه غوغایی در کشور به خاطر شهادت این جوان به راه افتاده است».

خبرگزاری‌های خارجی از جمله آسوشیتدپرس در گزارش خود از مراسم تشییع جنازه روز چهارشنبه نوشته‌اند که حکومت ایران تلاش کرده است از محسن حججی «چهره» و «نمادی» بسازد برای حضور نیروهای نظامی ایران در جبهه‌های خارج از کشور.

خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین در گزارش خود اشاره کرده است که قتل این نیروی سپاه در سوریه از میزان انتقادات از عملیات‌های نظامی برون‌مرزی «به‌ویژه در سوریه» کاسته است.

این خبرگزاری منبعی برای ادعای خود معرفی نکرده و تاکنون هیچ نظرسنجی عمومی در این باره در ایران انجام نشده است که از برخورد و نظر مردم در این باره نمایی جامع بدهد.

اما علاوه بر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه چندین مقام بلندپایه دیگر ایران نیز در این مراسم شرکت کردند؛ از علی لاریجانی، رئیس مجلس، صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضایه، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، تا علی‌اکبر ناطق نوری، محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، و مجتبی خامنه‌ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی.

در این میان تصویر محسن حججی در نقاشی‌ها و پوسترهای مختلف آمده و به یادبود او یک تمبر نیز چاپ شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش خود می‌گوید که مرگ محسن حججی به «اتحادی نادر» میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان و معتدل‌ها منجر شده است و هنرمندان و بازیگران و ورزشکاران و سیاستمداران در کنار یکدیگر از او به نیکی یاد کرده‌اند.

مراسم روز چهارشنبه در تهران به شکل مستقیم از چند شبکه رادیویی و تلویزیونی در ایران پخش شد.

اما حججی نخستین ایرانی نیست که در دو سال اخیر جان خود را در خارج از مرزهای کشور از دست داده‌است.

در همین زمینه محمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید، اسفندماه سال ۹۵ شمار کشته‌شدگان موسوم به «مدافع حرم» را ۲۱۰۰ نفر اعلام کرد.

بر اساس گزارشی که سایت رادیو فردا پیشتر منتشر کرده است، بیش از ۱۵ گروه از شبه‌نظامیان شیعه به نیابت از ایران در جنگ داخلی سوریه می‌جنگند.

ایران و روسیه از مهم‌ترین حامیان حکومت و ارتش بشار اسد به شمار می‌روند و هر دو کشور نیز به طور مستقیم وارد جنگ سوریه شده‌اند. بسیاری از کشورهای منطقه، از جمله ترکیه و عربستان سعودی و متحدانش، از گروه‌های مختلف شورشی کرده و مخالف حکومت اسد هستند.

جمهوری اسلامی برای نبرد با حکومت اسلامی نیروهای نظامی خود در ارتش و سپاه را به سوریه و عراق فرستاده و شماری از شیعیان افغان و پاکستانی را نیز در قالب «تیپ فاطمیون» و «لشکر زینبیون» به سوریه اعزام می‌کند.

تاکنون تعداد قابل توجهی از این نیروها که در این دو کشور کشته شده‌اند٬ در چندین شهر ایران تشییع و به خاک سپرده شده‌اند.