«شبکه گذار» برای بررسی راهکارهای عبور از جمهوری اسلامی اعلام موجودیت کرد

گروهی متشکل از ده‌ها چهره دانشگاهی، حقوقدان، کارآفرین و فعالان مدنی یک شبکه تخصصی-مدنی با عنوان «شبکه گذار» را راه‌اندازی کردند.

در بیانیه اعلام موجودیت این شبکه آمده که این متخصصان و فعالان با گرایش‌های سیاسی و باورهای اجتماعی گوناگون از داخل و خارج ایران گرد هم آمده‌اند تا به بررسی راهکارهای مشترک علمی- عملی برای گذار از نظام سیاسی کنونی ایران به یک نظام مردم‌سالار و فراگیر بپردازند.

این شبکه قرار است با همکاری گروه مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد و گروه کارآفرینان ایراندوست در روزهای ۲۵ و ۲۶ مارس کنفرانسی دو روزه با شرکت ده‌ها استاد دانشگاه، کارآفرین، چهره فرهنگی، و فعال سیاسی و اجتماعی در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا برگزار کند.

«ترسیم راهکارهای ایرانی آزاد، آباد و دموکراتیک که به تک‌تک شهروندان امکان شکوفایی بدهد»، «هم‌آفرینی پلی به سوی آن آینده بر پایه اصولی مشترک برای گذار» و «هم‌راهی با مردم برای تحقق این گذار دموکراتیک» از اهداف این نشست اعلام شده است.

شهریار آهی، حامد اسماعیلیون، علی افشاری، آسیه امینی، رویا برومند، رضا پهلوی، نازنین بنیادی، عرفان ثابتی، فاطمه حقیقت‌جو و سعید دهقان از جمله سخنرانان این نشست هستند.

بیشتر در این باره: حمایت صدها فعال سیاسی و رسانه‌ای از طرح میرحسین موسوی برای «گذار از جمهوری اسلامی»

همچنین «نتایج همه‌پرسی دیدگاه‌های تخصصی-مدنی در مورد گذار به مردم‌سالاری در ایران»، «پیشگامان جنش زن-زندگی-آزادی: جنبش زنان، جنبش کارگری و اقلیتها» و «مکانیسم های انتقال صلح‌آمیز» از جمله برنامه‌های این نشست است.

در جریان اعتراضات سراسری در ایران، معترضان در شعارهای خود خواستار سرنگونی نظام جمهوری اسلامی شدند.

همچنین بسیاری از چهره‌های سیاسی در داخل ایران، از جمله مولوی عبدالحمید و میرحسین موسوی خواستار برگزاری یک همه‌پرسی برای عبور از جمهوری اسلامی و تعیین نظام سیاسی جدید ایران شدند.