نوبخت: درخواست استعفا کرده‌ام، رئیس جمهور موافقت نمی‌کند

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و در عین حال رئیس سازمان برنامه و بودجه است

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و در عین حال رئیس سازمان برنامه و بودجه است

به‌دنبال انتشار خبر بررسی تغییرات در کابینه دولت دوازدهم، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت می‌گوید با آنکه «آماده» کناره‌گیری از دولت است، اما نتوانسته حسن روحانی را برای موافقت با استعفایش از مسئولیت‌هایش «قانع» کند.

محمدباقر نوبخت که سخنگوی دولت و در عین حال رئیس سازمان برنامه و بودجه است بامداد چهارشنبه خبر داد که درخواست کرده «تا از همه مسئولیت‌های دولت» کناره‌گیری کند.

آقای نوبخت روز چهارشنبه (سوم مرداد) در حاشیه نشست هیات دولت گفته که «برای باز بودن دست رئیس جمهور استعفای خود را تقدیم وی کردم»، اما «نتوانستم اقای رئیس جمهور را برای این کار قانع کنم.»

اظهارات اخیر محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، مبنی بر بررسی تغییراتی در رأس چند وزارتخانه از سوی رئیس جمهور به گمانه‌ها مبنی بر تغییرات زودهنگام وزیران اقتصادی با توجه به نوسانات بازار ارز و طلا در ایران دامن زد.

آقای واعظی گفته بود که «شرایط می‌طلبد برخی اعضای کابینه که در شرایط عادی توسط آقای رئیس‌جمهور انتخاب شده‌اند، تغییر کنند.»

محمدباقر نوبخت روز چهارشنبه در ادامه سخنانش همچنین با بیان اینکه «اکنون وقت تسویه حساب سیاسی نیست»، گفت که «علاقه‌مندم اکنون که بودن من نمی‌تواند با این همه زحمت، نفعی به مردم برساند شاید بیرون رفتنم از دولت بتواند کمک کند.»

نوبخت توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرد، اما گفت که «از طرفی اصرار بر ترک مسئولیت آن هم در شرایط فعلی یک جور فرصت‌طلبی به نظر می‌رسد و ممکن است عده‌ای بگویند افرادی به دنبال عافیت‌طلبی هستند.»

این اظهارات درباره تغییرات در کابینه حسن روحانی در شرایطی مطرح می‌شود که شخص رئیس جمهور و شماری از کابینه وی، همواره علت مشکلات اقتصادی کشور و نوسانات بازار ارز و طلا را به عواملی خارج از دولت نسبت داده‌اند.

مشخص نیست این تغییرات که گستره آن مشخص نیست، تا چه اندازه می‌تواند بر عملکرد اقتصادی کابینه فعلی روحانی که هنوز یک‌سال نیز از عمر آن نمی‌گذرد، تاثیر بگذارد.

با این حال درخواست تغییرات و «جراحی» در کابینه دوازدهم و به ویژه آنچه «جوان‌گرایی» عنوان می‌شود، بارها از سوی مخالفان دولت مطرح شده بود.

شماری از مخالفان دولت معتقدند «مسیر» طی‌شده از سوی مقام‌های اقتصادی کشور، «جوابگو» نبوده است.

محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به برکناری اسدالله سیف، رئیس پیشین بانک مرکزی ایران، که آن هم روز چهارشنبه اعلام شد، از این اقدام دولت استقبال کرده و گفته «منتظر تحولات در سایر وزارتخانه‌های اقتصادی هستیم.»

وی از روحانی درخواست کرده «سریع‌تر در وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد، کار و رفاه» نیز تحولاتی ایجاد کند و باتوجه به نزدیک بودن زمان بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، اضافه کرده که «در شرایط کنونیِ جنگ اقتصادی امکان آزمون و خطا نداریم.»

از زمان اعلام خروج آمریکا از توافقنامه برجام از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بازار ارز و طلا در ایران دچار نوسانات جدی شده و بر قیمت سایر کالاها در کشور نیز تاثیر گذاشته است.

خبر تغییرات در کابینه در حالی منتشر شده که نگرانی‌ها در ایران همزمان با نزدیک شدن به زمان بازگشت تحریم‌ها در مهرماه و نیز تلاش آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت خام ایران درباره وضعیت اقتصادی کشور افزایش یافته است.

منابع: ایسنا، فارس، باشگاه خبرنگاران جوان و ایرنا؛ ب.ب / پ.پ