رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با استناد به آمار اقامت مسافران در هتلها، از افزایش شکاف طبقاتی در سفرهای انجام شده در نوروز امسال خبر داد.
حرمتالله رفیعی روز چهارشنبه ۲۳ فروردین به خبرگزاری ایسنا گفت: آمار اقامت در هتلها تایید میکند که وضعیت اقتصادی به گونهای بود که قشری از مردم نتوانستند در نوروز سفر کنند.
او افزود: «آمارها نشان میدهد که در تعطیلات نوروز امسال بخش زیادی از هتلهای چهار و پنج ستاره که گرانتر است تکمیل شد، درحالیکه هتلهای دو و سه ستاره که ارزان هستند، خالی ماندند».
آقای رفیعی در توضیح این «شکاف و فاصله طبقاتی در سفرهای نوروزی» گفت: «قشر متوسط و ضعیف یا نتوانستند سفر بروند یا رفتار را در سفر تغییر دادند و به اقامتگاههای غیررسمی از جمله مدارس، زائرسراها، حسینهها، کمپهای موقف شهرداریها گرایش پیدا کردند».
به گفته این مقام صنفی، اکنون استفاده از «چادرخوابی و خانههای اجارهای» در سفرهای خانوادگی و گروهی افزایش یافته است.
همزمان رئیس جامعه هتلداران ایران اعلام کرد که در نوروز امسال هتلهای ۷۰ درصد استانها با افت اقامت مواجه بودند.
جمشید حمزهزاده گفت: «میانگین ضریب اشغال هتلها در سراسر کشور حدود ۶۴ درصد بوده، درحالی که هتلهای ۴ و ۵ ستاره در مقایسه با هتلهای دو و سه ستاره بیشتر پر شده است».
بیشتر در این باره: جامعه ایران در دهه ۱۳۹۰؛ نابرابری بیشتر در کنار سفره کوچکترپیشتر نیز مقامهای اقتصادی با استناد به آمارها درباره افزایش شکاف طبقاتی در ایران هشدار دادهاند.
در آذرماه گذشته و در حالی که قیمت خودرو در ایران بهدلیل افزایش قیمت دلار بهشدت افزایش یافته بود، آمارها نشان میداد که میلیونها خودرو موجود در کشور تنها در مالکیت ۱۳ میلیون خانوار است و نیمی از خانوارهای ایرانی بدون خودرو هستند.
چندی پیش مجمع فعالان اقتصادی آماری را منتشر کرد که بر اساس آن، ۱۰ درصد ثروتمند جامعه (دهک دهم) حدود ۳۲ درصد از درآمد کل را به خود اختصاص دادهاند در حالی که سهم ۱۰ درصد کمدرآمد جامعه از درآمد کل، تنها دو درصد برآورد شده است.