رئیس سازمان نظام پرستاری ایران در واکنش به اخراج و تعدیل پرستاران «شرکتی» از مراکز درمانی دولتی و خصوصی، پدیده پرستار ۸۹ روزه (شرکتی) را بدعت خطرناکی خواند و از پرستاران خواست زیر بار چنین قراردادی نروند.
محمد میرزابیگی، رئیس نظام پرستاری ایران، شامگاه چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت، در گفتوگوی اینستاگرامی با پرستاران با اشاره به فعالیت فداکارانه تمام آنها در ماههای بحرانی مواجهه با کرونا وعده داد که موضوع پرستاران ۸۹ روزه را پیگیری میکند.
او با این حال افزود: «در سیستمی کار میکنیم که به تمامی دست ما نیست.»
این در حالی است که روز سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت، جمعی از نیروهای بخش درمان از چند شهر که قراردادهای اصطلاحاً شرکتی دارند، برای دومین بار در مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پرستاران معترض میگویند وزارت بهداشت آنها را به عنوان نیروی خود نمیداند و وزارت کار هم زیر بار حمایت از آنها نمیرود.
رئیس نظام پرستاری ایران در صحبتهای دیشب خود همچنین با اشاره به حضور ۶۰۰ پرستار در مراکز درمانی پس از فراخوان عمومی در بحران کرونا در استان گیلان، گفت: «اکنون دانشگاه گیلان حق ندارد بگوید در قبال پرستاران مسئولیتی نداریم یا دانشگاه علوم پزشکی مازندران پرستاران ۸۹ روزه را اخراج کند.»
وی همچنین با یادآوری ادعای حسن روحانی، رئیس جمهور، مبنی بر اضافه شدن ده هزار پرستار به مجموعه درمانی برای مقابله کرونا، ضمن تکذیب عدد ده هزار به ۳ هزار گفت آقای روحانی دستور داده بود «اسمی از قرارداد ۸۹ روزه نیاورید تا در قواعد بروکراتیک نیفتیم».
به گفته رئیس نظام پرستاری ایران، این به این معناست که دانشگاههای علوم پزشکی مجاز بودهاند تا ده هزار نفر استخدام کنند در حالی که رفتار دانشگاههای علوم پزشکی در اخراج پرستاران پس از رفع نیاز و عبور از بحران «با گفتار رئیس جمهور در مورد پرستاران ۸۹ روزه تناقض دارد».
یک ماه پیش، ۲۴ فروردین، نیز سازمان نظام پرستاری در نامهای به وزیر بهداشت از اخراج تعدادی از پرستاران بیمارستانهای خصوصی به بهانه عوارض اقتصادی ناشی از کرونا خبر داده و خواستار لغو مجوز این مراکز شده بود.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، در پاسخ با بیان این که «بخش خصوصی در تمام دنیا تابع ملاحظات اقتصادی خاص خودش است» اعلام کرده بود نهاد مسئول در این باره وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
پیش از این، فرشید الازمنی، معاون اجرایی سازمان نظام پرستاری تهران، اعلام کرده بود آمار دقیقی از تعداد پرستاران تعدیلشده در سراسر کشور وجود ندارد، اما شمار پرستاران تعدیلشده فقط در تهران بیش از ۷۰۰ نفر است.
در ماههای اخیر پرستاران در همه جای دنیا در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا قرار داشتهاند و در ایران نیز در تبلیغات رسمی به عنوان مدافعان سلامت از آنها یاد میشود. سازمان جهانی بهداشت نیز به همین دلیل، سال ۲۰۲۰ میلادی را «سال پرستار و ماما» نامگذاری کرده است.