مقام وزارت بهداشت: با کارمندانی که واکسن کرونا نزنند برخورد قانونی می‌شود

یک مقام وزارت بهداشت ایران می‌گوید کارمندانی که واکسن دریافت نکنند به‌زودی با مصوبه ستاد ملی کرونا مشمول جریمه و مجازات‌ قانونی می‌شوند.

محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، تصریح کرد در صورت اجرایی شدن این مصوبه، واکسن نزدن کارمندان سازمان‌های دولتی به دلیل تخطی از پروتکل‌های بهداشتی به‌ عنوان «تخلف» در نظر گرفته خواهد شد.

او همچنین به محروم شدن متخلفان از دریافت «خدمات عادی» اشاره کرد اما از جزئیات آن حرفی نزد.

حمید چوبینه، مدیر عامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران، هم در گفت‌وگو با ایلنا ضمن اشاره به این‌که افرادی در مورد دریافت واکسن «اطلاعات وهم‌آلودی در ذهن دارند و نتوانستند با واکسن به عنوان یک مسئله حیاتی کنار بیایند»، بر ضرورت واکسیناسیون همگانی برای رسیدن به ایمنی جمعی تاکید کرد.

این مقام شهرداری تهران افزود در حال حاضر، «توزیع گسترده» واکسن کرونا در کشور به نحوی است که «هرکسی اراده کند تا چند ساعت آینده می‌تواند واکسن دریافت کند».

مدیر عامل شرکت شهر سالم در عین حال گفت که واکسن کرونا در ایران به اندازه کافی متنوع نیست و افراد نمی‌توانند متناسب با سلیقه از واکسن دلخواه خود بهره‌مند شوند،‌ در حالی‌ که در دیگر کشورهای دنیا امکان برخورداری شهروندان از واکسن‌های مختلف وجود دارد.

تاکنون بیشترین میزان واردات واکسن با نزدیک‌ به هفتاد میلیون دُز متعلق به «سینوفارمِ» چین بوده است. از دیگر واکسن‌های کرونای توزیع‌شده در ایران می‌توان به آسترازنکا، اسپوتنیک و بهارات هند هم اشاره کرد.

اکنون چند هفته‌ای است که روند واکسیناسیون در ایران سرعت گرفته است، اما پیش از تسریع این روند، تاخیر در واردات واکسن خارجی و عدم تحقق وعده‌های شرکت دارویی برکت برای تولید انبوه واکسن داخلی به بروز انتقادهای گسترده منجر شده بود.

ایران بیش از ۸۳ میلیون جمعیت دارد. مقام‌های وزارت بهداشت ایران پیشتر گفته بودند که دست‌کم ۶۰ میلیون نفر از این جمعیت نیاز به تزریق واکسن کرونا دارند، که با احتساب میانگین دو دُز واکسن برای هر نفر، ایران حداقل به ۱۲۰ میلیون دُز تزریق واکسن نیاز دارد.

با استفاده از گزارش ایلنا، همشهری‌آنلاین و رادیوفردا/ آ. ت./ ف. دو.