در روزهای اخیر جزئیات بیشتری از شمار کشتهشدگان در جریان سرکوب اعتراضهای اخیر در ایران منتشره شده است. شدت این سرکوب به اندازهای است که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری بامداد یکشنبه، ۱۰ آذر، خود گفت: «در یکی از شهرها گفتند از تیربار هم استفاده شده است.»
وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی خبر میدهد که پیکر ۱۵۶ نفر از قربانیان اعتراضات اخیر ایران در بهشت زهرای تهران دفن شده و ۸۰ پیکر دیگر نیز به شهرستانهای ایران فرستاده شده است.
این وبسایت روز شنبه ۹ آذر نوشت که «منابع موثق به نقل از مسئولین بهشت زهرا به کلمه گفتهاند که پیکر ۱۵۶ نفر از هموطنان به غسال خانه این آرامستان انتقال داده شده و ۸۰ پیکر به شهرستانها فرستاده شده است».
این وبسایت همچنین جزئیات دیگری از تعداد افراد کشته شده در شهرهای استان تهران را منتشر کرده است.
براساس این گزارش، در شهر شهریار حداقل ۵ نفر، در بخش کهنز ۱۷ یا ۲۰ نفر، بخشهای فردوسیه امیریه و وحیدیه ۱۰ یا ۱۳نفر، بخش ملارد ۸ نفر، قلعه حسن خان ۸ یا ۱۰ نفر، یوسف آباد صیرفی ۶ نفر، جاده ساوه ۱۰ یا ۱۲ نفر، اسلام شهر ۸ یا ۱۰ نفر، حدفاصل ملارد و شهریار شامل روستاهای لمآباد، اسفندآباد و بکه حدود ۱۲ یا ۱۴ نفر، اکبرآباد و وجیه آباد بیش از ۲۰ نفر و در رودهن ۱۶ نفر کشته شدهاند.
وبسایت کلمه تعداد افراد کشته شده در جریان اعترضات آبان را ۳۶۶ نفر اعلام کرده است.
وبسایت کلمه همچنین در گزارش دیگری که روز یکشنبه ۱۰ آذر منتشر کرده، از انتقال پیکر ۴۰ معترض به بیمارستان امامحسین نسیمشهر از توابع شهرستان شهریار خبر داده است.
بر اساس این گزارش، اجساد قربانیان طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ آبان به این بیمارستان منتقل شدهاند. در همین دوره زمانی ۳۰۰ مجروح نیز به این بیمارستان منتقل شدهاند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده که معترضان «به سبب شلیک گلوله به ناحیه سر» کشته شدهاند. همچنین روز ۲۷ آبان مأموران سپاه به بیمارستان مذکور وارد شده و «ضمن تهدید پرسنل بیمارستان و کنترل تمام گوشیها، عکسها و ویدیوهای موجود، تمام مجروحین و کشتهها را با خود بردند».
عفو بینالملل نیز در آخرین آمار خود قربانیان را «دستکم ۱۶۱ نفر» اعلام کرده است. این سازمان البته تعداد دقیق کشتهشدگان را بسیار بیشتر از این برآورد، میداند و در حال تحقیق برای به دست دادن برآورد دقیقتری از تعداد کشتهشدگان در جریان اعتراضهای آبان ماه است.
با این حال دادستان کل کشور آمار منتشر شده درباره شمار کشتهها و بازداشتشدگان اعتراضات اخیر در ایران را رد کرد. وی اما در عین حال هیچ آماری ارائه نداد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور روز شنبه درباره تعداد افراد کشته و بازداشتشده در جریان اعتراضات گفت: «من آخرین آمار را ندارم.»
بیشتر در این باره: آمار تازه از قربانیان اعتراضات؛ کلمه: ۳۶۶ نفر، عفو بینالملل: بیش از ۱۶۱ نفروی اضافه کرد: «خوشبختانه افرادی که خارج از کشور هستند هیچ دسترسی به اطلاعات و آمار ندارند؛ آمارهای مختلفی میدهند و هیچ کدام از آنها اعتبار ندارد.»
با این حال دادستان کل کشور بدون اشاره به فرد خاصی گفت: «هیچ مقامی مجاز نیست بدون داشتن آمار و اطلاعات دقیق، چنین اظهاراتی داشته باشد.»
جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور، نیز ضمن «نامعتبر دانستن» آمار اعلام شده درباره کشتهشدگان اعتراضات آبان وعده داد که دادستانی کل کشور بر اساس آمار دریافتی از پزشکی قانونی آمار را اعلام خواهد کرد.
روز شنبه همچنین سخنانی به نقل از معاون وزیر کشور منتشر شد که گفته بود حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، چند روز پیش از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین از زمان اجرای آن مطلع بوده است.
آقای روحانی گفته بود که تعیین زمان اعلام افزایش قیمت بنزین را به وزارت کشور واگذار کرده و خود او صبح روز جمعه بیست و چهارم آبان از این موضوع مطلع شده است.
ساعاتی پس از انتشار سخنان آقای عرف، دفتر معاون سیاسی وزیر کشور سخنان منتشر شده را «مخدوش» خواند و اعلام کرد که تعیین زمانبندی دقیق اجرای این طرح در دولت مطرح نشده است.