دولت آلمان تدارکات برگزاری مهمترین پنجاه و نهمین دوره کنفرانس امنیتی سالانه جهان در مونیخ را در حالی ادامه میدهد که روسیه و ایران عملا از آن طرد شدهاند.
به گزارش خبرگزاری آلمانی د.پ.آ، سران بیش از ۴۰ کشور و هیئتهای نمایندگی ارشد ۹۰دولت دیگر به کنفرانس مونیخ دعوت شدهاند، اما روسیه و ایران در میان این کشورها نیستند.
روسیه به دلیل تجاوز به اوکراین که جنگ در خاک اروپا محسوب میشود، و جمهوری اسلامی به دلیل تعمیق همکاری نظامی با روسیه و برخورد خشونتبار با معترضین داخلی در پنج ماه اخیر، در کنفرانس امسال مونیخ حضور ندارند.
این مهمترین نشست کارشناسان امنیتی جهان، طی سه روز ۲۸ تا ۳۰ بهمن با میزبانی وزیر دفاع آلمان برگزار میشود.
کنفرانس امنیتی مونیخ که همواره در این فصل سال برگزار میشود، در این دوره با نخستین سالروز لشگرکشی روسیه به اوکراین مقارن شده است.
میزبان اجلاس اعلام کرد که هیچ نشانهای از تمایل در روسیه به پایان دادن به تجاوز به اوکراین دیده نمیشود، و از این روی، نباید به «جنایتکاران جنگی کرملین تریبونی برای تبلیغات داد».
کریستو هویزگن، مدیریت کنفرانس، تایید کرد که به جای میزبانی از نمایندگان دولتهای روسیه و جمهوری اسلامی ایران، چهرههایی از اپوزیسیون هر دو حکومت، به نشست مونیخ دعوت شدهاند.
از سوی اپوزیسیون روسیه از میخائیل خودورکوفسکی، گاری کاسپاروف، دمیتری موراتوف و نیز همسر الکسی ناوالنی، زندانی سیاسی سرشناس، به کنفرانس دعوت شدهاند.
اما هنوز معلوم نیست کدامیک از مخالفان شناخته شده حکومت اسلامی کرسیهای نمایندگی ایران در کنفرانس مونیخ را خواهند گرفت.
سال گذشته حسین امیرعبداللهیان در نشست مونیخ حضور داشت. در دوران دولت حسن روحانی، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه وقت، عمدتا حضوری پررنگ در کنفرانس مونیخ داشت و مورد توجه بود.
در این میان، دفتر کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا، دوشنبه ۱۷ بهمن تایید کرد که او ریاست هیئت کشورش را در اجلاس مونیخ برعهده خواهد داشت.
در بیانیه دفتر خانم هریس آمده است که حضور او «نشاندهنده رهبری آمریکا در جهان» و «تعهد پایدار در حمایت از اوکراین است».