محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، در نامهای به دبیر شورای نگهبان نوشت که موضوع «دلالان تائید صلاحیت» محدود به این دوره انتخابات نیست و در انتخابات گذشته نیز سابقه داشته و «ریشهدار» بوده است.
وی در نامه خود به احمد جنتی تاکید کرد صلاحیت برخی از نامزدهای انتخابات گذشته نیز با «دخالت» برخی از این افراد تائید شده است.
به گفته آقای صادقی، بر اساس شواهدی که او به حفاظت اطلاعات شورای نگهبان ارائه کرده، این موضوع پیش از این نیز سابقه داشته است.
دادستانی تهران روز سهشنبه ۱۶ بهمن اعلام کرده بود که در روزهای گذشته «۱۲ کلاهبردار و مدعی نفوذ در شورای نگهبان، در رابطه با فرایند تایید صلاحیتهای انتخابات مجلس، دستگیر شدند».
در این اطلاعیه ادعا شده که این افراد «نه تنها هیچ گونه ارتباطی در شورای نگهبان نداشتند، بلکه رصدهای دقیق زیرمجموعههای نظارتی این شورا، منجر به شناسایی متهمان شده است».
با این حال آقای صادقی در نامه خود نوشت که «برخی مستندات» از جمله صدای ضبط شده این افراد حکایت از دسترسی آنان به پروندههای نامزدهای انتخابات در شورای نگهبان دارد.
اکبر اعلمی، نماینده سابق مجلس، نیز در کانال تلگرامی خودنوشته بود که «شبکه خرید و فروش صلاحیت» با مداخله نهاد امنیتی و «با ادله و مدارک کافی و حضور شهود مختلف کشف شد».
موضوع دریافت رشوه برای تائید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس پیش از این نیز چندین بار توسط محمود صادقی و برخی از دیگر نامزدهای مجلس مطرح شده بود.
به گفته آقای صادقی، افرادی که در تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم نقش دلال را ایفا میکنند، گاهی تا چهار میلیارد تومان رشوه دریافت میکنند.
این نماینده مجلس پیش از این نیز سخنان مشابهی را مطرح کرده بود که به شکایت شورای نگهبان از او منجر شد.
هیاتهای نظارت وابسته به شورای نگهبان در هر دوره از انتخابات مجلس هزاران نفر را به اتهامهای گوناگون به ویژه عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه رد صلاحیت میکنند.
گزارش رسانههای داخل ایران نشاندهنده رد صلاحیت گسترده کاندیداهای مشهور انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان است.