غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه گفته است: «واقعا زندانی سیاسی نداریم».
او که در برنامه تلویزیونی جهان آرا در شبکه افق سخن میگفت، گفته است زندانیانی که در ایران هستند، «تروریست» هستند یا «با اصل نظام و انقلاب مخالف هستند» یا با سرویسهای جاسوسی همکاری کردهاند و زندانی سیاسی نیستند.
آقای اسماعیلی، این سخنان را در پاسخ به سوالی درباره مرگ علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی در زندان فشافویه مطرح کرده است.
شامگاه دوشنبه ۲۰ خرداد دو زندانی با حمله به علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه، وی را به قتل رساندند. آقای شیرمحمد علی، وی ۲۱ ساله، اهل نازیآباد تهران و کارگر خدماتی بوده است. این زندانی سیاسی در اعتراضهای مرداد پارسال بازداشت و به اتهامهایی همچون «توهین به مقدسات»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به هشت سال زندان محکوم شد.
مسئولان قوه قضاییه به طور معمول این گروه از زندانیان را «امنیتی» میخوانند.
علی مطهری، نماینده مجلس ایران، ۲۶ خرداد امسال با اشاره به اجرا نشدن قانون جرم سیاسی توسط قوه قضاییه، گفته بود: «قضات تحت تأثیر بازجوها همه متهمان سیاسی را متهم امنیتی معرفی میکنند و راه اجرای این قانون را میبندند.»
سخنگوی قوه قضاییه در توضیح علت مرگ آقای شیرمحمد علی گفته است او در بند زندانیان امنیتی نگهداری میشده و در قسمت دیگری از زندان هم «اراذل و اوباش» بودهاند و از یک لحظه غفلت استفاده کردهاند و «در زمان توزیع غذا، قاتل وارد مجموعه نگهداری مقتول شده» و او را کشته است.
آقای اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره طبقهبندی زندانیان گفته است که نیازمند بودجه هستیم.
او همچنین از شناسایی چند مامور که در این زمینه «مرتکب قصور و تقصیر شدند»، خبر داده و گفته است با این ماموران برخورد میشود.
هفته جاری عفو بین الملل در بیانیهای به مناسبت روزجهانی حمایت از قربانیان شکنجه اعلام کرد: مقامها و مسئولان ایرانی با گذشت سه دهه از اعدامهای مخفیانهٔ چندین هزار مخالف و دگراندیش سیاسی و دفن اجساد آنها در گورهای جمعیِ بینشان (در سال ۱۳۶۷)، که همچنان خانوادههای این قربانیان را مورد تهدید، آزار و ارعاب قرار میدهند.