روزنامه «جهان صنعت» روز یکشنبه ۲۳ مردادماه با انتشار گزارشی از سه برابر شدن نسبت جمعیتی فقرای ایران از زمان وقوع انقلاب بهمن ۵۷ خبر داد.
این گزارش با تیتر «نیم قرن اشتباه» میگوید در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۰ درصد از ایرانیان زیر خط فقر قرار داشتند اما این میزان در سال ۱۳۶۸ و پایان جنگ تحمیلی به حدود ۴۰ درصد رسید و در پایان قرن ۱۳ در سال ۱۴۰۰، میزان جمعیت زیر خط فقر به حدود ۵۲ درصد رسیده است.
بر اساس این گزارش، در سال جاری حدود ۶۰ درصد از افراد جامعه در زیر خط فقر هستند و بخش عمدهای از آنها زیر خط فلاکت قرار دارند.
البته فروردین پارسال احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت، گفته بود که «۶۰ درصد» جمعیت ایران زیر خط «فقر فرضی» قرار دارند.
فرشاد مومنی، رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد، نیز آبان پارسال از دو برابر شدن جمعیت زیر خط فقر در کشور طی سه سال گذشته خبر داده بود.
بیشتر در این باره: اصولگرایان، فقرزدایی در حرف و کوچککردن سفرهها در عملبا توجه به تورم ۹۲ درصدی اقلام خوراکی در ماه گذشته به خاطر توقف یارانه اقلام خوراکی ضروری و ارائه ارز ترجیحی برای واردات اقلام اساسی و اثرات تورمی آن بر دیگر بخشها، انتظار میرود نسبت جمعیتی فقرای ایران در سال ۱۴۰۱ با شتاب بیشتری افزایش یابد.
طی هفتههای گذشته گزارشهای زیادی از سقوط چشمگیر مصرف گوشت، لبنیات، میوه، سبزیجات و حتی ماکارونی در کشور منتشر شده بود.
سقوط مصرف گوشت شهروندان ایران تا حدی است که کشور در حالی که تاکنون واردکننده گوشت بود، اکنون به صادرکننده آن تبدیل شده است.
در همین زمینه خبرگزاری ایلنا روز ۱۷ مرداد از قول مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت بستهبندی گوشت و مواد پروتئینی گزارش داد که سرانه مصرف گوشت ایرانیها از ۱۲ کیلوگرم در سال ۹۹ به حدود ۳ کیلوگرم سقوط کرده است.
افت مصرف گوشت ایران به سه کیلوگرم به ازای هر نفر در حالی است که فائو میگوید متوسط مصرف سرانه گوشت در جهان طی سالهای گذشته روند افزایشی داشته و تا سال ۲۰۳۰ به ۳۵ کیلوگرم خواهد رسید.
اسفند سال ۹۹ قیمت یک کیلوگرم گوشت ۴۵ هزار تومان بود و اکنون حدود ۲۰۰ هزار تومان است.