سایت‌های خرید و فروش مسکن در ایران «قیمت‌ها را حذف می‌کنند»‎

قیمت مسکن در ایران طی اردیبهشت‌ماه به شکل چشمگیری افزایش داشته است.

با افزایش بهای مسکن در ایران، سایت‌های خرید و فروش و اجاره مسکن قیمت‌ها را حذف کرده‌اند، اتفاقی که انتقاد و نارضایتی‌ گروهی از مستاجران را به همراه داشته است.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در گزارشی از دخالت پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا) در بروز این اتفاق خبر داده و نوشته که این نهاد از روز ۲۱ اردیبهشت دستور به حذف قیمت‌ها از سایت‌های خرید و فروش مسکن داده تا به گفته آن، با «آشفتگی در بازار مسکن» مقابله کند.

البته این حذف قیمت‌ها از وبسایت‌ها در ایران بی‌سابقه نیست چنان که گزارش ایسنا می‌گوید «اردیبهشت سال گذشته نیز به دنبال آشفتگی بازارهای خودرو و مسکن، در یک مقطع کوتاه سایت‌ها از قیمت‌گذاری منع شدند» و تنها زمانی نرخ‌گذاری آزاد شد که وبسایت‌ها شرط «درج قیمت‌های متعارف» را پذیرفتند.

قیمت مسکن در ایران طی اردیبهشت‌ماه به شکل چشمگیری افزایش داشته است. خبرگزاری فارس روز ۲۳ اردیبهشت گزارش داده بود که آگهی‌های فروش مسکن نشان می‌دهد در یکی از مناطق تهران قیمت هر متر مربع آپارتمان طی یک هفته چیزی بین دو تا هفت میلیون تومان افزایش یافته است.

بیشتر در این باره: مقام وزارت شهرسازی ایران: تا پایان بهار حکم تخلیه برای خانه‌های مستاجران صادر نمی‌شود

این خبرگزاری، افزایش قیمت مسکن را «صوری» دانسته و به نقل از مرتضی‌قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، نوشته که «برنامه‌های مطرح فروش اینترنتی در کشور به آشفته شدن فضای روانی بازار مسکن دامن می‌زند».

آقای خسروی در ادامه سخنان خود گفته است: «قیمت‌گذاری واحد مسکونی نیاز به کار کارشناسی دارد و امکان درج قیمت واحد مسکونی در آگهی‌های فروش مسکن، شرایط را برای سفته‌بازی و سوداگری در بازار مهیا می‌سازد.»

با این حال حذف قیمت‌ها از سایت‌های مسکن، نگرانی‌هایی را بین مردم برانگیخته که به هنگام مراجعه به این وبسایت‌ها می‌بینند در آگهی‌های تمام خانه‌ها، قیمت «توافقی» ذکر شده است.

وبسایت آی‌تی‌ایران نوشته است: «مردم با حذف قیمت‌ها دچار سردرگمی شده و احساس می‌کنند فروشندگان و مشاوران املاک عمدا قیمت را توافقی ثبت کرده‌اند تا ملک را به قیمت بالاتری به فروش برسانند».

از سویی طبیعتا پیدا کردن خانه هم تا حدی دشوارتر شده و مستاجرانی که رفته‌رفته به این وبسایت‌ها عادت کرده و آن‌ها را جایگزین بنگاه‌های املاک کرده‌اند، باید خود را با یک تغییر دیگر وفق دهند.

این همه در حالی است که ایران درگیر شیوع ویروس کرونا هم هست، امری که بر بازار مسکن تاثیرات منفی گذاشته است.

خبرگزاری فارس روز یکشنبه گزارش داده بود که بازار معاملات مسکن در تهران طی ماه فروردین نسبت به مدت مشابه پارسال کاهشی ۶۳ درصدی نشان می‌دهد. اما این ماجرا نیز مانع صعود قیمت‌ها نشده است.