خبرنگار روس: مشکل ویزا نداشتم، اتهامم جاسوسی برای اسرائیل بود

سخنگوی دولت ایران گفته‌ بود این خبرنگار روس مشکل جاسوسی نداشته ولی او می‌گوید توسط سپاه متهم به جاسوسی شده بود.

یولیا یوزیک، خبرنگار روس که چند روز پیش در تهران بازداشت و آزاد شد، در گفت‌وگو با رادیو فردا تایید کرد که اتهام او «جاسوسی برای اسرائیل و همکاری با سازمان‌‌های اطلاعاتی این کشور» بوده است.

این خبرنگار روس ۱۲ مهر توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد و ۱۸ مهر آزاد شد.

پس از بازداشت این خبرنگار روس، یک مقام سفارت روسیه به نقل از خانواده او اتهام این خبرنگار را «جاسوسی برای اسرائیل» اعلام کرد ولی علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران گفت مسئله جاسوسی نبوده و این خبرنگار مشکل ویزا داشته است.

با این حال خانم یوزیک که اکنون در مسکو به سر می‌برد، با رد چنین ادعایی می‌گوید او را پس از بازداشت به دادگاه بردند و گفتند که اتهامش «جاسوسی برای اسرائیل» است.

به روایت این خبرنگار روس، دو روز پس از حضور او در تهران، یک زن و چند مرد «به زور وارد اتاق» او در هتل محل اقامتش شدند و «گونی سیاه» سر او کردند و او را به زندان بردند.

خانم یوزیک که سابقه همکاری با «ایران تودی» شبکه روس‌زبان صداوسیمای جمهوری اسلامی را داشته، به دعوت کارفرمای سابقش در همین شبکه به ایران رفته است.

بیشتر در این باره: جزئیات بازداشت خبرنگار روسی که عاشق ایران بود، اما دیگر نیست

او پاییز سال ۱۳۹۷ هم بیست ساعت در فرودگاه نگه داشته و بازجویی شد ولی بعد از او عذرخواهی کرده‌ و گفتند که ابهامات رفع شده است.

این خبرنگار معتقد است که دعوت اخیر او به ایران یک «عملیات برنامه‌ریزی‌شده» بوده و ماموران سپاه او را متهم کرده‌اند که «زیادی به ایران سفر کرده است».

خانم یوزیک همچنین گفته است مواضع مخالف با دولت روسیه داشته و «ممکن است سازمان‌های اطلاعاتی در ایران فکر کرده باشند به این دلیل که مخالف دولت هستم، کرملین بابت بازداشت من از آن‌ها قدردانی هم خواهد کرد».

با وجود این پس از بازداشت او، مسئولان دولت روسیه از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور پیگیر وضعیت او شده‌اند و «به‌خاطر روابط خوب با روسیه، ایران قبول کرد کاری را انجام دهد که معمولا انجام نمی‌دهد».

خانم یوزیک می‌گوید با وجود اینکه عاشق ایران است،‌ دیگر به ایران سفر نمی‌کند.

در سال‌های گذشته پرونده‌های متعددی درباره بازداشت اتباع خارجی در ایران مطرح بوده است.

حکومت ایران پس از بازداشت شهروندان خارجی اقدام به تبادل این افراد با برخی از افراد وابسته به حکومت که در کشورهای دیگر بازداشت شده‌اند، کرده است.

در تازه‌ترین مورد، مهرماه امسال ایران اقدام به بازداشت جولی کینگ و مارک فیرکین زوج گردشگر تبعه استرالیا کرد و پس از چند روز همزمان آزادی رضا دهباشی کیوی، دانشجوی ایرانی که در استرالیا بازداشت شده بود، این دو استرالیایی را آزاد کرد.

منبع: رویترز، رادیو فردا / ر.ح / ک.ر