روز شنبه ۲۲ بهمن مصادف با چهل و چهارمین سالگرد انقلاب ۵۷، تجمعاتی با حضور مخالفان جمهوری اسلامی در دهها شهر دنیا برای بیان همبستگی با جنبش اعتراضی مردم ایران برگزار شد.
تظاهرات روز شنبه از هفتهها پیش از فرا رسیدن ۲۲ بهمن در پی انتشار فراخوانهای مختلف برنامهریزی شده بود و با حضور ایرانیان در کشورهای استرالیا و نیوزیلند تا شهرهای اروپا از جمله پاریس، لندن، استکهلم، کپنهاگ، دوسلدورف، هامبورگ و ... برگزار شد.
معترضان در دوسلدورف آلمان شعار دادند: «قسم به خون یاران/ ایستادهایم تا پایان».
با آغاز تجمعات روز شنبه از نیمکره شرقی، شهرهای مختلف استرالیا شامل سیدنی، آدلاید، پرت، بریزبن و مبلورن شاهد حضور پرشمار معترضان ایرانی بود.
همچنین، اوکلند در نیوزیلند صحنه حضور پرشمار ایرانیانی بود که در مخالفت با جمهوری اسلای به خیابانها آمدند.
روز شنبه همزمان ایرانیان بسیاری نیز از شهرهای مختلف اروپا راهی پاریس، پایتخت فرانسه، شدند تا صدای مخالفت معترضان داخل کشور با حکومت جمهوری اسلامی را «به گوش دولتهای غربی برسانند».
از جمله علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد، که در پاریس حضور یافت و در مصاحبهای تصویری با رادیو فردا بر اهمیت لزوم سرنگونی جمهوری اسلامی برای دستیابی به آزادی در ایران تأکید کرد.
آقای آخوندی ضمن دعوت از ایرانیان مقیم اروپا برای حضور در تجمعات اعتراضی آتی از جمله گردهمایی ۲۰ فوریه در بروکسل بلژیک تصریح کرد: «کلید این انقلاب با سپاه پاسداران شروع میشود و با آن تمام میشود.»
این سیاستمدار ایرانیتبار خواستار اقدامهای جدی برای بازتاب وضعیت جاری در ایران به دنیا و همچنین تضعیف «ریشههای» حکومت بهویژه نهاد نظامی سپاه شد که به گفته او، در تمام کسبوکارهای حاضر در کشور نفوذ دارد.
در این مراسم، نیاز زم، فرزند روحالله زم مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که پس از ربایش به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی اعدام شد، هم سخنرانی کرد و از کشته شدن پدرش و دیگر جانباختگان اعتراضات اخیر خصوصاً کودکان کشته شده از جمله کیان پیرفلک، نیکا شاهکرمی و سارینا اسماعیلزاده به دست نیروهای حکومت جمهوری اسلامی به زبان فرانسه سخن گفت.
ویدئوهای منتشر شده از لندن، پایتخت بریتانیا، نشان میدهد که گروه قابل توجهی از معترضان با پرچم و پلاکاردهای مختلف در حال حرکت به سوی سفارت جمهوری اسلامی هستند تا در محوطه آنجا اعتراض و همبستگی خود با مردم داخل ایران را فریاد بزنند.
استانبول ترکیه، تفلیس گرجستان و بارسلون اسپانیا هم در روز شنبه صحنه گردهمایی ایرانیان مخالف حکومت فعلی بودند.
در استانبول تجمعکنندگان فریاد «آزادی، آزادی، آزادی» سر دادند؛ شعاری که بهویژه دانشجویان و دانشآموزان معترض داخل ایران در چند ماه گذشته فریاد زدهاند.
در همین حال، در یکی از تجمعات اعتراضی روز شنبه که در آلمان برگزار شد، دانیال ایلخانیپور، نماینده ایرانیتبار پارلمان ایالتی هامبورگ، در گفتوگو با رادیو فردا اعلام کرد: «از کشورهای اروپایی توقع داریم با مردم ایران همراهی کنند.»
معترضان ایرانی در کپنهاگ دانمارک نیز در محوطه سفارت جمهوری اسلامی دست به تجمع زدند و با برپایی مقبره نمادین شماری از کشتهشدگان اعتراضات علیه حکومت شعار سر دادند.
هماکنون نیز تجمعاتی نیز در نقاط مختلف کانادا و همچنین ایالات متحده از جمله واشینگتن دیسی در حال برگزاری است.
مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از ایران طی حدود پنج ماه گذشته، پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس موسوم به «امنیت اخلاقی» تهران و شکلگیری دور تازهای از اعتراضات سراسری در کشور، چندین مرتبه اقدام به برگزاری تجمعاتی در شهرهای مختلف دنیا برای بیان همبستگی با معترضان داخل ایران کردهاند.
بزرگترین گردهمایی اعتراضی برونمرزی ایرانیان در ۴۴ سال گذشته، مهر ماه امسال در برلین، پایتخت آلمان، برگزار شد.
اعضای پارلمان آلمان و شمار دیگری از نمایندگان کشورهای اروپایی با حمایت علنی از معترضان در ایران، خواستار افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی از جمله قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی شدهاند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که کمی پس از انقلاب ایران تاسیس شد، علاوه بر سرکوب و کشتار معترضان در داخل ایران، متهم به سازماندهی و انجام ترورها، حملات و سایر اقدامات تجاوزکارانه در سراسر جهان است.
هزاران ایرانی نیز روز ۲۶ دی با تظاهرات در شهر استراسبورگ در فرانسه، در برابر مقر پارلمان اروپا خواهان تروریستی نامیدن کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدند.
کشورهای غربی و متحدانشان در هفتههای گذشته برخی از فرماندهان نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی و همچنین نهادهای وابسته به حکومت را به دلیل نقش داشتن در سرکوب خونین اعتراضات تحریم کردهاند. منتقدان تحریمهایی را که تاکنون اعمال شده در جلوگیری از روند سرکوب معترضان داخل کشور کافی نمیدانند.