خبرگزاریهای ایران از یک پرتاب فضایی جدید خبر داده و میگویند ماهوارهبر سیمرغ در هشتمین پرتاب خود «موفق شده است چند محموله تحقیقاتی را در مدار تزریق کند».
این جدیدترین اقدام جمهوری اسلامی ایران در برنامهای است که از سوی ایالات متحده و قدرتهای اروپایی مورد انتقاد قرار گرفته است.
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به حکومت ایران، بامداد جمعه ۱۶ آذر از پرتاب ماهوارهبر سیمرغ برای هشتمین بار خبر داد و نوشت در «تزریق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان ۱ و دو محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم» موفق بوده است.
ماهوارهبر سیمرغ یک حامل فضایی چندمرحلهای متعلق به سازمان هوافضای وزارت دفاع جمهوری اسلامی است که برای انتقال ماهوارهها به مدارهای بالای زمین طراحی شده است.
بهمن ۱۴۰۲ سه قدرت اروپایی پرتاب ماهواره «ثریا» توسط ایران را محکوم کردندخبرگزاری تسنیم، «بلوک انتقال مداری سامان۱» را که «یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا» معرفی کرده اما توضیح بیشتری در این باره منتشر نکرده است.
کشورهای غربی، بهویژه ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا، بارها در مورد پرتابهای ماهوارهبر سیمرغ توسط حکومت ایران ابراز نگرانی کردهاند.
آنها معتقدند که این اقدامات میتواند به توسعهٔ فناوری موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای کمک کند و با قطعنامهٔ ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تضاد است.
ماهوارهبر سیمرغ در بهمن ماه ۱۳۸۸ رونمایی شد و نخستین پرتاب تحقیقاتی زیرمداری آن در فروردین ۱۳۹۵ از پایگاه فضایی سمنان انجام شد.
آبان ماه امسال نیز ایران اعلام کرد که دو ماهوارهاش به نامهای «کوثر» و «هدهد» توسط یک موشک روسیه به فضا پرتاب شدند. مقامات جمهوری اسلامی ایران ادعا میکنند هدف از پرتاب ماهوارهها علمی - تحقیقاتی است.
بیشتر در این باره: ایران از پرتاب دو ماهواره کوثر و هدهد توسط موشک روسی خبر داد