ایران در پی گسترش روابط دوجانبه با کشورهای آفریقایی است

عکس آرشیوی از دیدار ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران از کنیا

در سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به کشورهای زیمبابوه، اوگاندا و کنیا که روز پنجشنبه ۲۲ تیر به پایان رسید، او و دولت‌های این سه کشور چندین توافق‌نامه دوجانبه امضا کردند.

وزارت اطلاعات زیمبابوه روز پنجشنبه اعلام کرد، امرسون منانگاگوا، رئیس‌جمهور زیمبابوه و همتای ایرانی‌اش قصد دارند همکاری نزدیک‌تری در حوزه‌های انرژی، کشاورزی و مخابرات داشته باشند.

در سفر رئیسی به کنیا و اوگاندا در روزهای قبل نیز او و دولت‌های این کشورها توافق‌نامه‌های مشابهی را امضا کرده بودند.

این هر سه کشور آفریقایی روابط خوبی با ایران دارند و این کشور را یکی از شرکای تجاری اصلی خود و یک سرمایه‌گذار مهم می‌دانند.

این سه کشور با ایران در زمینه‌های علمی، ورزشی و فناوری نیز همکاری دارند.

سفر اخیر، نخستین سفر ابراهیم رئیسی به آفریقا در دوران ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شد.

ایران در مواجهه با تحریم‌های گسترده بین‌المللی که بیشتر علیه برنامه هسته‌ای این کشور اعمال شده‌اند، در تلاش است که از نظر اقتصادی به استقلال بیشتری دست یابد.

تحریم‌های شدید غرب علیه ایران، بیشتر برای جلوگیری از دست‌یابی این کشور به سلاح‌های اتمی وضع شده است.

با این حال، تهران تاکید دارد که برنامه هسته‌ای‌‌اش فقط کاربرد غیرنظامی خواهد داشت.

رئیس‌جمهور ایران در سفر خود به آفریقا، بر ضرورت خودداری از صدور مواد خام به کشورهای غربی تاکید کرد.

بر اساس آمارهای اتاق بازرگانی، ایران در سال گذشته تنها ۱.۲ میلیون دلار صادرات به اوگاندا و ۲۳۵ هزار دلار صادرات به زیمبابوه داشته و صادراتش به کنیا صفر بوده است.

ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در سفرش به اوگاندا، حمایت خود را از قانون خشن و سرکوب‌گرانه این کشور علیه همجنسگرایان اعلام کرد.

ابراهیم رئیسی گفت: «کشورهای غربی با هجمه به بنیان خانواده، ترویج پدیده زشت همجنسگرایی، رواج افراطی‌گری و تروریسم‌پروری و استفاده ابزاری از حقوق بشر، کشورهای مستقل را تحت فشار می‌گذارند.»

در قانون جدیدی که يووری موسونی، رئيس جمهور اوگاندا در روز هشتم خرداد امسال به تصویب رساند، برای آن‌چه که به «همجنس‌گرايی شديد» توصيف شده، مجازات مرگ در نظر گرفته شده و برای «ترويج» همجنس‌گرايی نيز مجازات ۲۰ سال زندان تعيين شده است.

دولت‌های غربی و گروه‌های مدافع حقوق بشر، این قانون جدید را به شدت محکوم کرده‌اند و معتقدند که تصویب چنین قانونی، بیش از پیش به تبعیض‌، نفرت‌ و تعصبات غلط علیه اقلیت‌های جنسی در اوگاندا دامن خواهد زد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان، خبرگزاری فارس و گزارش‌های رادیو فردا؛ س.ن/ک.ر