نگرانی از احتمال حذف نام ایران از فهرست مقاصد سفر در تمام تورهای خارجی

رئیس هیئت مدیره جامعه تورگردانان ایران می‌گوید سفر گردشگران خارجی به ایران «خیلی کم» شده است

رئیس هیئت مدیره جامعه تورگردانان ایران با تأیید کاهش چشمگیر در سفر گردشگران خارجی به کشور، درباره احتمال حذف نام ایران از مقاصد سفر در تورهای جهانی هشدار داد.

ابراهیم پورفرج روز چهارشنبه، ۲۱ تیر، به خبرگزاری ایسنا گفت که بیشتر گردشگران خارجی در حال حاضر از «کشورهای همسایه به‌ویژه عراق» برای «زیارت» به ایران می‌آیند و ممکن است چند روز هم به مناطق شمالی ایران بروند.

او تأکید کرد ایران باید به دنبال گردشگر واقعی باشد و افزود ما باید «گردشگرانی را که در حال سفر در دنیا هستند و به ایران نمی‌آیند، به ایران بیاوریم تا شرایط را از نزدیک ببینند.»

پورفرج با انتقاد از وضعیت موجود گفت: «نباید مبنای کار ما این باشد که مثلاً صد هزار نفر از عراق به ایران بیایند و این آمار برای ما کفایت کند و باقی بازارهای گردشگری را تعطیل کنیم.»

بیشتر در این باره: ضرغامی: سیم کارت بدون فیلتر به گردشگران خارجی بدهیم تا در صورت بازداشت، خبر بدهند

رئیس هیئت مدیره جامعه تورگردانان ایران تأیید کرد که بسیاری از تورهای خارجی ایران را از فهرست مقاصد سفر خارج کرده‌اند و افزود: «این نگرانی وجود دارد که اگر این رویه طولانی شود، پس از مدتی دیگر نامی از ایران در بین مقاصد سفر آورده نشود.»

اواخر خردادماه گذشته رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران خبر داد که مهم‌ترین گردشگران خارجی از کشورهای عربی، به‌خصوص عراق هستند.

او در عین حال بدون ارائه آمار گفت که سفر اتباع چین و روسیه به ایران «رشد» داشته است.

ابراز نگرانی از حذف نام ایران در پی کاهش چشمگیر گردشگران خارجی پس از آن رسانه‌ای می‌شود که در ماه‌های اخیر خبرهایی درباره پلمب و تعطیل شدن مراکز گردشگری به دلیل حضور بدون حجاب اجباری زنان منتشر شده است.

اسفندماه پارسال و بعد از پلمب هتل «خانه عامری‌ها» در کاشان به بهانه برخورد با «بدحجابی» در حالی که گردشگر خارجی و افراد بسیاری در آن اقامت داشته و اتاق‌ رزرو کرده‌ بودند، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ایران از این اتفاق انتقاد کرده و گفت که این افراد «آواره خیابان‌ها» شده و ضربه مهلکی به صنعت گردشگری وارد می‌شود.

از سوی دیگر، در ماه‌های اخیر چند کشور اروپایی به شهروندان خود هشدار داده‌اند به ایران سفر نکنند.

کشورهای غربی جمهوری اسلامی را به گروگانگیری اتباع این کشورها برای دریافت امتیازات سیاسی و مالی متهم می‌کنند و موارد زیادی از بازداشت و آزادی اتباع خارجی و حتی دوتابعیتی در ازای آزادی مجرمان ایرانی، دریافت پول یا امتیازات سیاسی توسط جمهوری اسلامی مشاهده شده است.

آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان می‌دهد که ورود گردشگران خارجی به ایران از بالای ۹ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به زیر یک میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است. هنوز گزارشی درباره آمارهای پارسال منتشر نشده است.

همزمان، کشور ترکیه، همسایه ایران در سال ۲۰۲۲ میزبان ۴۴.۵ میلیون گردشگر خارجی بود که ۸۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ است و این کشور جذب ۵۱ میلیون گردشگر خارجی برای سال جاری را هدف‌گذاری کرده است.

شهر دوبی در امارت نیز پارسال میزبان ۱۴.۵ میلیون گردشگر خارجی بود و امسال جذب ۲۴ میلیون گردشگر را هدف‌گذاری کرده است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری ایسنا و رادیوفردا/ ع. م./ ف. دو، ب. ب