اوج‌گیری دوباره کرونا در ایران؛ محسن هاشمی: دولت مقصرتر از مردم است

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۸ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در کشور جان باختند و ۲۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به این ویروس نیز شناسایی شد.

سیما لاری روز شنبه، ۲۱ تیر، از شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی اعلام کرد تا ظهر امروز آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران به ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر و شمار رسمی مبتلایان به ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر رسید.

از میان بیماران جدید، ۱۷۳۹ نفر بستری شده‌اند و ۳۳۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

اعلام آمار روزانه کرونا در ایران در حالی صورت می‌گیرد که تردیدهای جدی نسبت به صحت این آمار وجود دارد و منابع مستقل، بر اساس آمار ثبت احوال و آرامستان‌ها، شمار مرگ ناشی از کرونا در ایران را چندین‌برابر آمار رسمی می‌دانند.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین گفت که استان‌های خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، هرمزگان و خراسان شمالی در وضعیت قرمز قرار دارند.

به گفته وی، استان‌های تهران، البرز، لرستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، اصفهان، مازندران، گلستان و ایلام هم در وضعیت هشدار هستند.

در حالی که مقام‌های وزارت بهداشت ایران به طور مکرر، عملکرد مردم را عامل اصلی اوج‌گیری دوباره کرونا در کشور معرفی می‌کنند، روز شنبه محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، سهم دولت در این ماجرا را بیشتر عنوان کرد.

آقای هاشمی در توییتی که روز شنبه، ۲۱ تیر منتشر شده، نوشت: «تقصیر مردم ۳۰ درصد و سهم دولت ۷۰ درصد است، چون دولت یکباره تصمیماتش را به نفع کرونا شُل کرد و به ویروس رانت داد.»

وی تاکید کرده که «اگر اختیار داشت»، فعالیت‌ها در کشور را «دو هفته» تعطیل می‌کرد و «محدودیت‌ها را آن قدر ادامه» می‌داد تا آمارها رو به افول برود.

این در حالی است که حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران امروز اعلام کرده که «کروناهراسی» هم به اندازه «عادی‌سازی» این بیماری «خطرناک» است.

سخنان وی واکنش به انتقادها علیه دولت برای بازگشایی اماکن و کسب‌و‌کارها است که کارشناسان علت اصلی بی‌توجهی مردم به ویروس کرونا را این «عادی‌سازی» اعلام می‌کنند.

آقای روحانی گفته هیچ دولتی قادر به تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی برای شش ماه نیست و مردم هم «زیر بار» آن نمی‌روند.

به گفته وی، «راحت‌ترین کار این است که همه‌ چیز بسته شود، اما بعدش هم مردم از گرسنگی و فقر و بیکاری به خیابان خواهند آمد.»

پیش از این نیز سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، به صراحت گفته بود که «گزارش‌های امنیتی برای ما می‌آید. این‌که دوستان از فقر و تهیدستی به سمت طغیان می‌روند جدی است.»

وی با اشاره به «خزانه خالی» دولت به دلیل تحریم‌های آمریکا، از رئیس جمهوری و نیروهای امنیتی خواسته بود «به معیشت و عدم شکل‌گیری طغیان فکر کنند».

این در حالی است که حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران در گفت‌و‌گو با ایسنا نسبت به سیاست «آزمون و خطا» در بحران‌هایی همچون کرونا هشدار داده است.

وی گفت: «هشدار می‌دهم که اگر از این به بعد درست برنامه‌ریزی نشود و مردم نیز همکاری نکنند، خطر بروز مرگ و میرهای بسیار بالا وجود دارد.»

منابع: شبکه خبر، ایسنا، ایرنا و توییتر/ ب. ب./ ف. دو.