تجمع دانشجویان علم و صنعت در اعتراض به سیاست‌های حراست دانشگاه

گروهی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت تهران در اعتراض به رویکردهای حراست این دانشگاه و ضرب و شتم یک دانشجو توسط ماموران حراست، تجمع کردند و خواستار تغییر رویکرد مدیریت دانشگاه شدند.

در این تجمع که صبح روز یک‌شنبه، ۴ اردیبهشت، در محوطه این دانشگاه برگزار شد، شعارهایی چون «حراست پلیسی نمی‌خوایم نمی‌خوایم» و «حراست آلت دست قدرت» سر داده شد و دانشجویان خواسته‌هایی چون «تشکیل شورای حراست» و «توقف گشت‌زنی در سطح دانشگاه» را مطرح کردند.

در بیانیه دانشجویان همچنین با اشاره به عملکرد حراست و حفاظت فیزیکی دانشگاه‌ علم و صنعت، آمده است که این نهاد در واکنش به اعتراض و انتقادهای دانشجویان، «یکی از دانشجویان را مضروب و به همراه تعدادی دیگر به کمیته انضباطی احضار کرد و پای نیروهای نظامی را به صحن دانشگاه باز کرد».

دو روز پیش گزارش‌هایی درباره سخت‌گیری حراست دانشگاه علم و صنعت درباره حجاب و راه‌اندازی «گشت ارشاد موتوری» در دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران منتشر شده بود.

وب‌سایت انصاف‌نیوز نیز در گزارشی نوشته بود علاوه بر این موارد، سخت‌گیری درباره خوابگاه‌های دانشجویی افزایش یافته است و در یکی از موارد ماموران به یک دختر دانشجو گفته‌اند چون لباس زیر پالتوی او مناسب نیست، نباید در دانشگاه پالتویش را دربیاورد.

بیشتر در این باره: رئیس دانشگاه تهران: دادستان برای بازداشت دانشجویان «بی‌حجاب» و رئیس دانشکده زنگ زد

یک دانشجوی دیگر هم به این وب‌سایت گفته است که چون موی او بیرون از مقنعه‌اش بوده، تذکر گرفته و شماره دانشجویی او توسط انتظامات ثبت شده است.

دانشجوی دیگری نیز گفته بود اگر ماموران حراست تشخیص بدهند که آستین پیراهن آنها کوتاه است، شماره کارت دانشجویی دانشجوی دختر را یادداشت می‌کنند و به او تذکر می‌دهند که حق ورود به محوطه دانشگاه را ندارد».

سخت‌گیری علیه حجاب دانشجویان و آنچه مسئولان حکومت ایران «بدحجابی» می‌خوانند، سابقه‌دار است.

آذرماه سال گذشته انتشار تصویری که نشان می‌داد تعدادی از دانشجویان دختر هنگام گرفتن عکس با لباس فارغ‌التحصیلی در مقابل سردر دانشگاه تهران روسری‌های خود را از سر برداشته بودند، جنجال‌برانگیز شد.

پس از این ماجرا، محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، در مراسمی گفت که «دادستان قصد بازداشت این دانشجویان را داشته است» ولی او مخالفت کرده و گفته است «خود ما سازوکار بررسی داریم».

حکومت ایران در چهار دهه گذشته با اعمال سیاست‌های حجاب اجباری، با هرگونه تلاش برای تغییر قوانین حجاب مخالفت کرده و بسیاری از فعالان مخالف با حجاب اجباری به زندان‌های طولانی مدت محکوم شده‌اند.