نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به شورای امنیت این سازمان، اظهارات دولت بریتانیا مبنی بر غیرقانونی بودن توقیف نفتکش استنا ایمپرو را رد کرده است.
در این نامه اشاره شده که این نفتکش روز ۲۸ تیرماه پس از برخورد با یک کشتی ماهیگیری ایرانی، بدون اینکه به هشدارهای نیروهای ایرانی توجه کند، قصد فرار داشت که توقیف شد.
ایران همچنین گفته که «حال برخی از خدمه کشتی ماهیگیری ایرانی که در این حادثه دچار خسارت شده، وخیم است».
این توضیحات ایران درباره توقیف نفتکش استنا ایمپِرو در حالی مطرح شده که پیشتر برخی از مقامهای جمهوری اسلامی ایران گفته بودند این اقدام در واکنش به توقیف ابرنفتکش ایران به نام «گریس ۱» در تنگه جبلالطارق انجام شده است.
در اطلاعیه نیروی دریایی سپاه که ۲۸ تیرماه صادر شد نیز تاکید شده بود که این نفتکش به علت «رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی» توقیف شده و به برخورد نفتکش با یک قایق هیچ اشارهای نشده بود.
دولت بریتانیا نیز ۳۰ تیرماه در نامهای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدام ایران را «نقض آشکار قوانین بینالمللی» خوانده بود.
در این نامه ادعاهای ایران درباره برخورد نفتکش با قایق ماهیگیری رد شده است. مقامهای بریتانیایی میگویند شواهدی در این زمینه وجود ندارد.
بریتانیا همچنین میگوید ایران این نفتکش را در آبهای عمان توقیف کرده و این اقدام غیرقانونی بوده است.