هشدار یک مقام بسیج در مورد «نفوذ جریانات مارکسیست» در دانشگاه‌ها

روح‌الله سُلگی، معاون سیاسی بسیج اساتید تهران بزرگ

یک مقام بسیج، روز شنبه، حرکت اعتراضی اخیر در دانشگاه تهران نسبت به تشدید محدودیت‌های مربوط به حجاب اجباری را به «جریانات مارکسیست» نسبت داد و گفت که این «جریانات» «در اتاق‌های فکر غربی در حال طرح‌ریزی هستند.»

روح‌الله سُلگی، معاون سیاسی بسیج اساتید تهران بزرگ، روز شنبه ۲۸ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) گفت: «دستگاه‌های امنیتی در این باره باید وظیفه خود را اجرا کنند و در شناسایی عوامل اصلی و کلیدی این پروژه اهتمام ویژه‌ای به خرج دهند که تعداد آن‌ها نیز اندک است.»

شماری از دانشجویان دانشگاه تهران روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت در اعتراض به برخوردهای اخیر حراست دانشگاه دربارهٔ نوع پوشش دانشجویان تجمع کردند اما شماری از «بسیجی‌ها» و «لباس شخصی‌ها» با حمله به این تجمع، مانع از ادامه آن شدند و درگیری‌ها در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده هنرهای زیبا نیز ادامه یافت.

این دانشجویان با در دست داشتن نوشته‌هایی در اعتراض به محدودیت‌های اخیر در طرح «عفاف و حجاب»، از جمله شعار می‌دادند: «پوشش انتخابی حق مسلم ماست» و «آزادی انتخاب حق مسلم ماست».

دانشجویان شماری از دانشگاه‌های تهران در هفته‌های اخیر، به ویژه با آغاز ماه رمضان، از تشدید محدودیت‌های مربوط به حجاب اجباری و حضور «گشت ارشاد» در محوطه دانشگاه خبر داده بودند.

با این حال به گزارش خبرگزاری ایسنا، مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، گفته است که مقررات مربوط به پوشش در این دانشگاه «هیچ تغییری نکرده است.»

روح‌الله سلگی، معاون سیاسی بسیج اساتید تهران بزرگ، در ادامه سخنانش در این مورد گفت: «سرکردگان تجمع‌کننده از لحاظ احساسی شعار عدالت‌خواهی و حمایت از طبقه کارگری می‌دهند اما در حقیقت خود این افراد جزء طبقه بورژووا بوده و مرفهین بی‌درد جامعه هستند که برای دانشجویان شهرستانی یا طبقه ضعیف جامعه تور پهن می‌کنند. این افراد با فریب دانشجویان درصدد ایجاد عقبه‌ای برای خود هستند.»

این مقام بسیج معترضان به تشدید حجاب اجباری را «مارکسیست» خواند و گفت که «عموم سرکردگان این جریان نفوذی بوده و از طبقه سرمایه‌دار هستند.» او شواهدی برای گفته‌های خود ارائه نداد.

روح‌الله سلگی اضافه کرد که «آنها در حقیقت جریان معاندی هستند که با لطایف‌الحیل چهره خود را عوض می‌کنند؛ یک روز در قالب جنبش سبز، یک روز با پرچم مارکسیست، یک روز با عَلم مخالفت با حجاب و… ولی مخرج مشترک تمام این جریان‌ها مقابله با دین مبین اسلام است.»

این نخستین بار نیست که از جانب گرایش‌های سیاسی در ایران دربارهٔ نفوذ «چپ» در محیط‌های دانشگاهی هشدار داده می‌شود.

مهرماه ۱۳۹۷ هم چاپ یک مقاله در نشریه «اقتصادنامه» خبرساز شد. نویسنده مقاله از «نوچپ‌ها» به عنوان «پدیده جدید در اقتصاد ایران» یاد کرده بود که نقش اساسی در شکل‌گیری شعارهایی چون «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» داشته‌اند.

در این گزارش از دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و علامه به عنوان «پاتوق» جریان «نوچپ» یاد شده بود و این طیف به عنوان «خطری جدی» برای «آینده نظام» توصیف شده بود.

نوشتن چنین یادداشت‌هایی در رسانه‌ها در نقد یا هشدار پیرامون جریان چپ، امر کم‌سابقه‌ای نیست و یادداشت‌هایی که در روزنامه سازندگی یا مجلاتی چون مهرنامه منتشر شده‌اند، بارها جنجال رقم زده‌اند.

با این حال با توجه به هشدار اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، دربارهٔ خطر تفکرات «چپ‌گرایانه» در سیاست ایران، می‌توان گفت این نقدها و هشدارها بازتاب‌دهنده یک طیف فعال سیاسی در ایران است که عموماً به طیف موسوم به «کارگزاران سازندگی» تعلق دارند.

اسحاق جهانگیری ۲۰ شهریور سال گذشته از «تفکر چپ‌گرایانه» به عنوان یک «تهدید» برای بخش خصوصی ایران نام برد و گفت: «تا کسی پولدار می‌شود، می‌گویند آدم بدی است … اگر می‌گوییم بخش خصوصی، باید از نظر فرهنگی هم آن را باور کنیم.»

منابع: خبرگزاری آنا، اقتصادنامه؛ پ.پ و ر.ح / پ.پ