«۲۰ اعتراض و درگیری بر سر آب» در ۵ ماه نخست سال جاری

وزیر کشور خبر مربوط به درگیری‌ها و اعتراض‌ها بر سر آب را در نشستی با فعالان سازمان‌های غیردولتی اعلام کرده است

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، گفته است که در پنج ماه نخست امسال «دست‌کم ۲۰ اعتراض و درگیری مرتبط با مسئله آب» ‌در ایران وجود داشته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، او این موضوع را روز دوشنبه ۱۵ مرداد، در نشستی با فعالان سازمان‌های غیردولتی بیان کرده است.

با این همه،‌ این بخش از سخنان عبدالرضا رحمانی فضلی در وب‌سایت وزارت کشور منتشر نشده است.

به نوشته وب‌سایت وزارت کشور، او با انتقاد از عدم حضور فعال تشکل‌های مردم‌نهاد در حوزه صیانت از سرمایه ملی و منابع طبیعی و به طور مشخص مصرف بهینه آب و انرژی گفت که «هیچ جریان و نهضت مردمی از سوی تشکل‌ها برای مدیریت مصرف آب و سایر سرمایه‌های طبیعی تشکیل نشده است».

پیش از این، کشاورزان منطقه ورزنه در شرق اصفهان در اعتراض به کم‌آبی و همچنین اختصاص نیافتن حق‌آبه‌ در اسفند سال گذشته و نیز هفته‌های نخست سال جاری تظاهرات کرده بودند.

دامنه این تظاهرات حتی به نماز جمعه اصفهان کشیده شد و شماری از کشاورزان روز ۲۵ بهمن سال گذشته در نماز جمعه با پشت کردن به جایگاه امام جمعه شعار دادند: «پشت به دشمن – رو به میهن».

پس از آن هم تجمع‌های اعتراضی در مورد کم‌آبی در برازجان، مرکز شهرستان دشتستان، در استان بوشهر، در منطقه کازرون در استان فارس، منطقه یاسوج در استان کهگیلویه و بویر احمد و شهر سامان در استان چهار محال بختیاری برگزار شدند.

در سالیان اخیر،‌ کارشناسان آب و محیط زیست و همچنین مقام های جمهوری اسلامی ایران بارها در مورد مشکل کم‌آبی هشدار داده‌اند.

پیشتر عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گفته بود بیش از ۷۰ درصد جمعیت ایران در معرض بی‌آبی قرار دارند و سرانه آب در سال جاری از شرایط بحرانی نیز عبور کرده است.

در این ارتباط، به نوشته خبرگزاری ایرنا، احمد پویافر، فرماندار بندرعباس، روز دوشنبه گفت: «به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی، منابع آبی استان هرمزگان تحلیل رفته و سد استقلال میناب به عنوان منبع اصلی تامین آب مردم بندرعباس، به حجم مرده رسیده و سدهای شمیل و نیان نیز به پایین ترین سطح خود رسیده است

پیش از این نیز وزیر کشور در مصاحبه با روزنامه سازندگی در روز هفتم مرداد با تاکید بر اینکه زمینه‌های تبدیل بحران آب به یک «بحران اجتماعی بزرگ» فراهم است، هشدار داده بود که تا پنج سال دیگر مهاجرت اقلیمی، چهره ایران را تغییر می‌دهد.

وی بدون اشاره به جزئیات گفته بود که براساس آماری که در دست دارد، «مهاجرت‌های وسیعی» به مرکز و شمال ایران از مناطقی که با خشکسالی درگیرند، « درحال شکل‌گیری است».

به گفته آقای رحمانی فضلی، اگر چنین روندی ادامه پیدا کند پنج سال دیگر «چهره»‌ ایران «ازهمه نظر تغییر خواهد کرد» و همچنین کشور در ۱۰ سال آینده «با فاجعه‌ای بزرگ مواجه می‌شود».

وزیر کشور جزئیات بیشتری درباره این آمارها بیان نکرد.

با استفاده از خبرگزاری‌های فارس و ایرنا، وب‌سایت وزارت کشور و منابع خبری/ ر.ب / پ.پ