تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان و جوانان ایران طی دو هفته موفق شدند به چهار جام قهرمانی آسیا و جهان دست پیدا کنند.
این آمار طی ۷۰ روز به شش جام قهرمانی قارهای و جهانی میرسد. رکوردی ممتاز بین رشتههای مختلف ورزشی در ایران.
این در حالی است که فدراسیون کشتی پس از ماجرای موسوم به «باید ببازی» در مسابقات امیدهای جهان، ماههای پر تنشی را سپری کرده.
انصراف علیرضا کریمی از مبارزه با حریف اسرائیلی و محرومیت او، انتقادات گسترده رسول خادم از مسئولین جمهوری اسلامی و متعاقباً واکنش تند برخی مقامات نظامی را در پی داشت.
استعفای رسول خادم بر شدت این تنش افزود و اخطار جدی نناد لالوویچ رییس اتحادیه جهانی کشتی به دولت ایران، مبنی بر خودداری از دخالت سیاسی را در پی داشت.
خادم پس از درخواست مجمع انتخاباتی این فدراسیون و بازگشت به محل کارش نیز به انتقادات و هشدارهای خود ادامه داد.
او میگوید برخورد انفعالی مسئولین کشور و عدم تغییر این رویه، نتیجهای نخواهد داشت جز تعلیق و محرومیت ورزش ایران.
خادم درباره تخصیص بودجه به کشتی نیز با وزارت ورزش اختلاف دارد و در بیانیههایش، تاکید کرده مقامات عالیرتبه ورزش تمایلی به حضور او بر راس کشتی ایران ندارند.
اما به نظر میرسد ورزش پر طرفدار کشتی با تمام این موانع سیاسی و اقتصادی، راه خود را با موفقیت طی میکند.
تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان ایران در رقابتهای جهانی به میزبانی کرواسی روی سکوی قهرمانی ایستادند.
۲۱ اردیبهشت تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران در تاشکند به مقام قهرمانی آسیا رسید. امیررضا ده بزرگی، سجاد عباسپور، محمد ناقوسی و محمد نصرتی پسران طلایی ایران بودند.
دو روز بعد آزادکاران هم با شش نشان زرین قهرمان شدند. رحمان عموزاد خلیلی، محمد کریمی، محمد نخودی، محمدرضا قیاسی، علیرضا عبدالهی و امیرحسین زارع روی سکوی برتر ایستادند.
ایران هر دو سهمیه المپیک جوانان در آرژانتین را به دست آورد. سرمربیگری فرنگی با فرشاد علیزاده و آزاد به عهده غلامرضا محمدی است.
سیزدهم تیر در کشتی آزاد نوجوانان جهان به میزبانی زاگرب رحمان عموزاد خلیلی، علیرضا عبداللهی و امیرحسین زارع مدالهای طلای خود در قهرمانی آسیا را تکرار کردند.
ایران پس از ۲۲ سال بار دیگر روی سکوی اول دنیا ایستاد. آمریکا و روسیه دوم و سوم شدند.
چهار روز بعد در کشتی فرنگی نوجوانان نیز امیرحسین خوانساری و محمدنصرتی روی سکوی شماره یک جهان ایستادند. ایران قهرمان شد؛ روسیه و ترکیه در ردههای بعدی قرار گرفتند.
۲۷ تیر در فرنگی جوانان آسیا به میزبانی هند، پویا ناصرپور، بهرام معروفخانی، امین کاویانینژاد، حسین فروزنده، محمدهادی ساروی و امین میرزازاده صاحب ۶ نشان طلا شدند.
ایران با اقتدار کامل روی سکوی نخست تیمی ایستاد. سرمربیگری این تیم به عهده حمید باوفا است.
چهار روز بعد در سالن ایندیرا گاندی آزادکاران ایران هم با سرمربیگری تقی اکبرنژاد و کسب پنج مدال طلا روی سکوی برتر ایستادند.
امیرحسین کاووسی، سجاد غلامی، عباس فروتن، سجاد عزیزی و امیر یاری پسران طلایی ایران بودند.
فدراسیون کشتی که به نحوه تجلیل وزارت ورزش از مدال آوران انتقاد دارد و آن را تبعیضآمیز و غیر منصفانه میداند، خود اقدام به تجلیل از قهرمانان کرد.
خودروی پراید به هر کدام از قهرمانان، هفت و پنج سکه طلا به نفرات دوم و سوم، همچنین جایزه ارزی به نفرات اول تا سوم بخشی از جوایزی است که اهدا شد. پاداشهایی نیز به مربیان سازنده این کشتیگیران تعلق گرفت.