محمد یزدی عضو فقهای شورای نگهبان در واکنش به اعتراض علی لاریجانی نسبت به لغو عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد گفت که رئیس مجلس اگر میخواهد کاری برای خدا انجام بدهد، قانون انتخابات را درست کند.
وی در گفتوگویی با روزنامه اصولگرای «صبح نو»، اعتراض آقای لاریجانی را رد کرده و گفته است که «صرف رییس مجلس بودن کافی نیست که هرچه به ذهنش میرسد مطرح کند و بهتر بود قبل از طرح این مسئله، با حقوقدانان و فقها مشورت میکرد و از دلایل قانونی و شرعی این کار مطلع میشد».
علی لاریجانی در واکنش به دفاع آیتالله یزدی از نظر فقهای شورای نگهبان مبنی بر لغو عضویت سپنتا نیکنام از شورای شهر یزد تنها به دلیل دین او که زرتشتی است، گفته بود شوراها قوانینی دارند که سالها قبل به تصویب رسیده و حالا اظهارنظر مجدد شورای نگهبان در مورد قوانین بیمعنی است و موجب به هم خوردن اوضاع کشور میشود.
اما آقای یزدی میگوید که سخنان علی لاریجانی «غیردقیق» است و شورای نگهبان «یک کار قانونی و شرعی انجام داده است».
به گفته وی، «پیش از این نیز تا به حال ۱۳۵ بار موارد شبیه این وجود داشته است و این اولین بار نیست که فقهای شورای نگهبان گفتهاند بخشی از یک قانون خلاف شرع است و ممکن است آخرین بار هم نباشد».
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه سخنان خود، مناقشاتی از این دست را حاصل «ضعف در قانون انتخابات کشور» دانسته و گفته است: «من چندین بار به مجلس نامه نوشتم که قانون انتخابات را درست کنید. همین دوره قبل هم نامه نوشتم که آقای لاریجانی دوره شما تمام میشود و اگر میخواهید برای خدا کاری انجام دهید این قانون انتخابات را درست کنید. یعنی چه کسی که سواد ندارد برای رییسجمهور شدن اسم مینویسد! این قانون ضعیف است که هزار و چند نفر برای ریاستجمهوری اسم مینویسند».
وضعیت ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری ایران بهویژه در دورههای اخیر انتقادات زیادی را به دنبال داشته و گاه به موضوع خنده و تفریح تبدیل شده است.
بیشتر ثبتنامکنندگان، افراد گمنام و فاقد معیارهایی چون مدیر و مدبر بودن برای پذیرش پست مهمترین مقام اجرایی کشور بودهاند. در میان ثبتنام کنندگان حتی کودکان نیز به چشم میخوردند. برخی هم به صورت خانوادگی و دستهجمعی برای ثبتنام به وزارت کشور مراجعه میکردند.
این شرایط باعث شده تا بسیاری از چهرهها و مقامات سیاسی خواستار اصلاح قانون انتخابات بشوند.