صدها تن از ساکنان آبادان در اعتراض به شوری آب و نیز سهمیهبندی آب آشامیدنی در این شهر، تجمعی اعتراضی در مقابل اداره آبفای آبادان برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، حدود ۸۰۰ نفر از شهروندان آبادانی پلاکاردهایی با عنوان «آبادان آب ندارد»، «آبادان مساویست با کربلا»، «آب شیرین حق ماست»، «آب شور، بوی لجن و تعفن حق مردم آبادان نیست» و «مسئولین پایتختنشین نمیخواهیم»، نسبت به شوری آب این شهر اعتراض کردند.
بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکههای مجازی، معترضان در شعارهایی خواستار مسئولان شهر آبادان شدند و از جمله گفتند: «دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست» و «فرماندار بیغیرت کجایی کجایی؟».
یکی از شرکتکنندگان در تجمع به ایرنا گفت: «چندین سال است که آب آبادان با مشکل روبهرو است ولی متاسفانه اقدامی در خصوص بهبود وضعیت آب انجام نشده است و مسئولین فقط مشغول تشکیل جلسه و بازدید از طرحهای نیمهتمام در این خصوص هستند».
یکی دیگر از معترضان نیز گفت: «از امروز، آبشیرینکنهای سطح شهر فقط ۲۰ لیتر آب به مردم میفروشند که این امر باعث گلهمندی مردم است.»
به گزارش ایرنا و بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تجمع اعتراضی روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، در شرایطی برگزار شد که اداره آبفای آبادان روز سهشنبه ۲۹ خرداد، در اطلاعیهای از سهمیهبندی آب در این شهر مهم استان خوزستان خبر داده بود.
در این اطلاعیه گفته شده بود که سهمیهبندی آب در آبادان به دلیل «شوری آب رودخانه بهمنشیر در حد آب دریا، متوقف شدن برداشت آب از این رودخانه و نیز افت فشار» انجام میشود.
این اداره همچنین گفته بود که آب آبادان «تا پایان تیرماه» سهمیهبندی خواهد بود و از ساکنان این شهر خواسته بود تا زمان بهرهبرداری کامل از خط دوم غدیر، نسبت به نصب منبع آب در منازل برای ذخیرهسازی اقدام کنند.
طرح آبرسانی غدیر سال ۸۹ برای «برخی شهرهای اولویتدار نظیر آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، اندیمشک، دزفول و شوشتر و ۱۲۰۰ روستا در استان خوزستان» آغاز شد.
سهمیهبندی آب در آبادان در شرایطی روی داده است که به نوشته خبرگزاری ایرنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری ایران، روز ۲۱ خرداد گفته بود: «دولت عزم خود را برای رفع مشکل آب شرب شهرهای آبادان و خرمشهر در کوتاهترین زمان ممکن جزم کرده است».
پس از آن هم غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، روز ۲۷ خرداد گفت: «باید اهتمام بورزیم و وضعیت آب خرمشهر و آبادان را پیش از رسیدن به مرز بحران اصلاح کنیم».
او افزوده بود: «آب لولهکشی مردم این دو شهر، آب نمک است».
این در شرایطی است که به گزارش خبرگزاری ایسنا، جلیل مختار، نماینده آبادان در مجلس روز ۲۴ خرداد در تذکری به حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، گفت: «شوری آب آبادان وخرمشهر، امان مردم را بریده است».
وی با اعلام اینکه مردم آبادان «تحقق وعدههای حل مشکل آب آبادان را به چشم ندیدهاند» افزود: «سیاستهای آبی دولتمردان شما چیزی جز شوری آب شرب و کشاورزی آبادان به دنبال نداشته است».
این نماینده مجلس با اشاره به «انتقال آب از سرشاخههای کارون به نقاط دیگر» نوشت: «چطور دولتمردان شما قول انتقال آب کارون را به کشورهای همسایه میدهند در حالی که مردم آبادان صدای بلند العطش سر میدهند».
به نوشته ایرنا، ساکنان آبادان و خرمشهر در چند هفته گذشته به دلیل شوری بیش از حد آب رودخانه بهمنشیر که تامینکننده اصلی آب آشامیدنی این دو شهر است با مشکلات زیادی روبرو شدهاند.
سهمیهبندی آب در آبادان در شرایطی رخ میدهد که بسیاری از مناطق ایران با بحران کمآبی دستوپنجه نرم میکنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران اخیرا گفته که در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در معرض «بیآبی» قرار دارند و سرانه آب در سال جاری خورشیدی٬ از شرایط بحرانی نیز عبور کرده است.
وزیر نیرو ایران نیز اول اردیبهشتماه، امسال را سختترین سال از نظر تامین آب در کشور طی نیم قرن اخیر دانست و هشدار داد که ۳۳۴ شهر با جمعیت ۳۵ میلیون نفر امسال در وضعیت تنش آبی قرار دارند.
در ادامه مشکلات مربوط به کمآبی در ایران، «همشهری آنلاین» روز ۲۸ خرداد نوشت: «قطعی و افت شدید فشار آب در روزهای اخیر در برخی مناطق اصفهان موجب گلایه بسیاری از شهروندان و نگرانی از جیرهبندی آب در تابستان شده است».
با این همه، مسئولان شرکت آبفای اصفهان گفتهاند که «با وجود کمبود آب، خبری از جیرهبندی نیست».
همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا، قاسم قائدی، مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر، روز ۲۲ خرداد با اعلام اینکه مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود آب در این استان به «بحرانی جدی» تبدیل شده است گفت که در «بخش جنوبی استان بوشهر، آب سهمیهبندی شده است».