وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران از احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد با همکاری بنیاد مسکن تا پایان سال جاری خبر داد.
عباس آخوندی در مصاحبه با خبرگزاری خانه ملت، که روز سهشنبه ۱۴ شهریور انتشار یافت، گفت: «سالی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در برنامه داریم و امسال احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی اول را برای گروههای کم درآمد عملیاتی خواهیم کرد».
سخنان او در شرایطی مطرح شده که در حال حاضر، پروژه مسکن مهر در ایران در حال اجرا است.
عباس آخوندی روز ۱۲ شهریور نیز به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفته بود که «تامین مسکن گروههای کم درآمد مهمترین اولویت دولت است».
وزیر راه و شهرسازی افزوده بود: «تامین مسکن مورد نیاز برای گروههای کم درآمد، خانه اولیها، توجه به مسکن ساکنان بافتهای فرسوده شهری و حاشیهنشینان از مهمترین برنامههای دولت در حوزه تقاضای مسکن است».
آقای آخوندی با اشاره به حاشیهنشینها و نیاز این «جمعیت ۱۱ میلیونی» به مسکن افزود: «حوزه دیگر، بافتهایفرسوده شهری است که ساکنان آن نیز حدود هشت میلیون نفر هستند. همچنین خانه اولیها هم گروهی هستند که برای نخستین بار خانهدار میشوند».
این جمعیت ۱۹ میلیون نفری، به گفته وزیر راه و شهرسازی، «در ۲۷۰۰محله» در ایران زندگی میکنند.
پیش از این نیز رئیس سازمان بهزیستی کشور در تیرماه اعلام کرده بود که تمامی خانوارهای دارای دو معلول تا پایان سال ۹۷ خانهدار میشوند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی با اشاره به اینکه ۱۱ هزار خانوار در کشور دارای دو معلول هستند، گفته بود: «۴۳ هزار مسکن برای معلولان در دست احداث است».
عباس آخوندی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با سایت خانه ملت، با اشاره به طرح «مسکن مهر» که عملیات اجرایی آن در زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد آغاز شد، از به خطا رفتن هدف این پروژه سخن گفت و اضافه کرد: مسکن مهر قرار بود برای اقشار کم درآمد مسکن تهیه کند، اما در عمل «کسانی در این طرح ثبتنام کردند که به هیچ وجه مشمول آن نبودند».
وزیر راه و شهرسازی ایران اشارهای به هویت این اشخاص نکرد.
پروژه مسکن مهر که از بزرگترین طرحهای مسکن سازی ایران در چند دهه گذشته بود، از سوی دولت محمود احمدینژاد کلید خورد. رئیسجمهوری سابق ایران در سال ۹۰ گفته بود که با اجرای پروژه مسکن مهر تا پایان دوره ریاست جمهوریاش، مشکل مسکن در ایران ریشهکن خواهد شد.
این در حالی است که بسیاری از مقامهای دولت حسن روحانی این ادعا را رد کرده و با انتقاد از طرح مسکن مهر گفتهاند: «بسیاری از مجموعههای مسکونی مسکن مهر، سیستم تصفیه آب و فاضلاب ندارند» و در محلهایی ساخته شدهاند که «فاقد امکانات زیربنایی است».
با این حال، آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در شهریور سال ۹۳ در دیدار دولت روحانی با او گفته بود که «چند میلیون نفر چشمانتظار تکمیل مسکن مهر هستند و باید این کار به طور جدی پیگیری شود و به اتمام برسد».
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، نیز در فروردین ۹۵ گفته بود که دولت با وجود همه مشکلات، «مسکن مهر» را تکمیل میکند و تحویل میدهد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس هم در روز ۱۹ تیر سال جاری با اعلام اینکه دولت برای اتمام «مسکن مهر» پول ندارد، گفت که این پروژه در دولت دوازدهم هم تمام نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا رضاییکوچی با انتقاد از پایان نیافتن پروژه مسکن مهر در دولت یازدهم افزود: «در مقطعی که پروژه مسکن مهر همچنان نیمه تمام مانده، بحث از مسکن اجتماعی قدری نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد».
به گفته او، طبق مصوبه مجلس باید سالانه ۲۰۰ هزار مسکن برای قشر آسیبپذیر جامعه ساخته شود.