آذری جهرمی: فیلتر توئیتر به دلیل ملاحظات امنیتی است

وزیر ارتباطات می گوید: فیلترینگ شبکه اجتماعی توئیتر به خاطر «مسائل اخلاقی و فرهنگی» صورت نگرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه ۳۰ مرداد گفت: فیلترینگ شبکه اجتماعی توئیتر نه به خاطر «مسائل اخلاقی و فرهنگی»٬ بلکه به دلیل «امنیت ملی» صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمد جواد آذری جهرمی با این همه عنوان کرد که وزارت ارتباطات این شبکه را «فیلتر نکرده است که بخواهد {آن را} رفع فیلتر کند».

وی اضافه کرد: «این‌ که بگوییم ما می‌توانیم توئیتر را رفع فیلتر کنیم، درست نیست» و اشاره کرد: «نهادی که تصمیم گرفته این شبکه اجتماعی فیلتر باشد، بنابر یک ملاحظاتی این کار را انجام داده است.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحی درباره اینکه کدام نهاد اقدام به انسداد توئیتر در ایران کرده است٬ نداد٬ اما گفت که باید درباره رفع فیلتر توئیتر٬ «مذاکره و صحبت کنیم. ما تلاش خودمان را می‌کنیم تا در این زمینه به یک جمع‌بندی مناسب برسیم».

محمد جواد آذری جهرمی همچنین گفت که خود وی از توئیتر استفاده می‌کند٬ چرا که «این شبکه اجتماعی٬ ابزار مناسبی برای دیپلماسی عمومی، برقراری ارتباط با مردم دنیا و اظهارنظر درباره موضوعات مختلف است».

او با اشاره به محبوبیت شبکه اجتماعی تلگرام در ایران نیز گفت که «اینکه ما رسانه خودمان را محدود به تلگرام کنیم که فقط جامعه داخلی از آن استفاده می‌کنند، استراتژی خوب و مناسبی نیست».

۲۴ مرداد ماه نیز، عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کار گروه تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی اعلام کرده بود که عضویت در شبکه‌های اجتماعی فیلترشده، مانند توئیتر «تخلف» است.

این در حالی است که دفتر رهبر جمهوری اسلامی، رئیس‌ جمهور، وزیر امور خارجه و بسیاری از دیگر چهره‌ها و مقام‌های رسمی در ایران در توئیتر حساب‌های کاربری دارند.

عبدالصمد خرم‌آبادی نیز گفته بود که توئیتر با دستور قضایی فیلتر شده و «تخلف از دستور قضایی پذیرفته نیست.»

او همچنین اعلام کرد که عضویت مقام‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر «اشکال دارد» و این وزارتخانه که مجری دستورات قضایی درباره فیلترینگ است، نباید خود را استثنا بداند.

پیش از این هم کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتای ایران، با اعلام اینکه «توییتر‌ عامل فعالیت تروریست‌هاست»‌ گفته بود که توئیتر در ایران همچنان فیلتر خواهد ماند.

در همین حال،‌ به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد منتظری، دادستان کل کشور، روز دوشنبه با طرح این موضوع که «فضای مجازی، قتلگاه جوانان شده است» گفت: «دولت، مجلس و وزارت ارتباطات باید نگاه به فضای مجازی را از وضعیت بی دغدغه و عادی کنونی خارج کنند».

وی با اشاره به اینکه «دستگاه قضایی به دنبال بستن فضای مجازی نیست» گفت:«فضای مجازی و گوشی های تلفن همراه از بچه های چهار و پنج ساله تا افراد مسن ۸۰ ساله را درگیر خود کرده و آسیب هایش فراگیر شده است. پس لازم است که ما با مدیریت علمی،فنی و اقتصادی مناسب این اتوبان را در اختیار خود بگیریم و کنترل و مدیریت مناسب کنیم».

توئیتر در کنار فیس‌بوک از مهم‌ترین رسانه‌های اجتماعی هستند که حکومت ایران با اعمال فیلترینگ مانع دسترسی آزادانه شهروندان خود به آنها شده است.