افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان‌های سنتی از اول آذر؛ نانوایی‌ها، گرانفروشی را آغاز کردند

علی فاضلی٬ رئیس اتاق اصناف: ستاد تنظیم بازار با افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان موافقت کرده است.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی روز پنجشنبه ۲۵ آبان، افزایش قیمت نان از سوی نانوایی‌های دولتی٬ پیش از آنکه افزایش قیمت ۱۵ درصدی از روز اول آذر ماه اعمال شود را «تخلف» دانست و هشدار داد که با متخلفان برخورد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، قاسم زراعتکار گفت: «هنوز نرخ‌های جدید اعلام نشده و نانوایی‌ها موظفند تا آن زمان، نان را به نرخ‌های موجود به مردم بفروشند».

پیش از آن اعلام شده بود که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، نانوایی‌هایی سنتی پس از اعلام نرخ‌های جدید و از اول آذر امسال می‌توانند قیمت‌های خود را تغییر دهند.

به گفته علی فاضلی٬ رئیس اتاق اصناف٬ ستاد تنظیم بازار با افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان موافقت کرده است.

به گفته آقای فاضلی٬ با آنکه درخواست اتحادیه‌ها افزایش حداقل ۳۰ درصدی قیمت بود٬ ستاد تنظیم بازار٬ با افزایش قیمت در حد ۱۵ درصد و به شرط افزایش کیفیت نان موافقت کرد.

با این همه٬ گزارش‌ها حاکی از افزایش قیمت زودهنگام نان از سوی برخی نانوایی‌ها است.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی در این مورد گفت که «به احتمال فراوان، نانوایی‌هایی که قیمت‌شان بیشتر از نرخ دولتی است، با آرد آزاد پخت می‌کنند و به عنوان مثال برای نان تافتون می توانند تا ۷۰۰ تومان عرضه کنند».

آقای زراعتکار افزود:‌ «هنوز نرخ‌های جدید اعلام نشده و نانوایی‌ها موظفند تا آن زمان، نان را به نرخ‌های موجود به مردم بفروشند».

وی از مردم خواست تا اعلام شدن نرخ جدید برای نان، در صورت مشاهده «چنین تخلفاتی٬ اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان سنتی را در جریان قرار دهند تا با متخلفان برخورد شود».

به نوشته خبرگزاری تسنیم، در چند ماه گذشته، ‌نانوایان از ارزانی قیمت نان شکایت کرده بودند.

اعلام تغییر قیمت نان از اول آذرماه در حالی اعلام شده است که بر اساس گزارش‌ها، «قرار نیست در وزن چانه نان تغییری صورت گیرد و شرایط و وضعیت تولید نان مانند سابق خواهد بود».

در حال حاضر، در نانوایی های سنتی، قیمت سنگک ۸۰۰ تومان، لواش ۲۲۰ تومان، تافتون ۴۰۰ و بربری ۸۰۰ تومان است.

به گزارش ایسنا، با احتساب افزایش ۱۵درصدی، احتمالا قیمت نان سنگک و بربری به ۹۲۰ تومان، نان تافتون به ۴۶۰ تومان و نان لواش به ۲۵۰ تومان خواهد رسید.

برای پخت نان سنتی در ایران٬ به طور معمول٬ بیش از ۹ میلیون تن گندم مصرف می‌شود.

مصرف نان در ایران همواره به دلیل الگوی نامناسب مصرف و دور ریز زیاد آن٬ منتقدانی داشته است.

در عین حال، وب‌سایت «ایانا» که اخبار کشاورزی ایران را منتشر می‌کند٬ به نقل از کاوه زرگران٬ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نوشت که «سرانه مصرف نان ایرانیان بسیار بالاتر از میانگین جهانی است».

به گفته وی٬ «میانگین جهانی مصرف نان ۶۰ الی ۷۰ کیلوگرم در سال است، در حالی که متوسط مصرف ۱۷۰ کیلوگرم در سال نیز در کشور ما ثبت شده است».