هیئتی ایرانی برای بررسی سانحه نفتکش عازم چین می‌شود

به‌دلیل وسعت حریق به شعاع یک هزار متری٬ تاکنون نیروهای امداد و نجات موفق به یافتن خدمه نفتکش ایرانی نشده‌اند.

به‌دنبال سانحه برای نفت‌کش حامل نفت ایران در شرق چین٬ هیئتی از کارشناسان سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی عازم چین می‌شوند. ۳۰ خدمه ایرانی و دو خدمه بنگلادشی این نفتکش مفقود شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، با اعلام این خبر گفت که بر اساس کنوانسیون ایمنی جان اشخاص در دریا٬ مسئولیت جان خدمه نفتکش ایرانی «ساچی» بر عهده این سازمان است.

آقای راستاد با تائید خبر مفقود شدن همه ۳۲ خدمه این نفتکش که ۳۰ تن از آنها ایرانی و دو نفر دیگر نیز بنگلادشی بودند٬ اضافه کرد که چهار تن از خدمه ایرانی٬ دانشجوی دریانوردی بودند که دوره کارآموزی خود را در این کشتی سپری می‌کردند.

به گفته این مقام مسئول٬ همسر یکی از کارکنان این نفتکش نیز بر روی کشتی حضور داشته است.

آن‌طور که محمد راستاد اعلام کرده است٬ به‌دنبال این حادثه٬ کشتی باری چینی موفق ‌شد نفرات و کشتی خود را از حادثه حریق خارج کند، اما به‌دلیل وسعت حریق به شعاع یک هزار متری٬ تاکنون نیروهای امداد و نجات موفق به یافتن خدمه نفتکش ایرانی نشده‌اند.

شین هوا،‌ خبرگزاری رسمی چین، اعلام کرده بود که عصر روز شنبه ۱۶ دی به وقت محلی٬ در پی برخورد دو کشتی در آب‌های کرانه شرقی این کشور، ۳۲ تن ناپدید شده‌اند.

بر اساس گزارش شین‌هوا، سانحه دریایی بین یک نفت‌کش ثبت‌شده در پاناما و یک شناور فله‌بر ثبت‌شده در هنگ‌کنگ، در ساعت هشت شب به‌وقت محلی، در ۳۰۰ کیلومتری مدخل رودخانه یانگ‌تسه رخ داده‌ است.

معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز اعلام کرد که کشتی حادثه دیده، ۱۳۶ هزار تن بار حمل می کرد و روز ۲۵ آذرماه از بندر عسلویه به سوی کره جنوبی حرکت کرده بود.

سیروس کیان‌ارثی٬ مدیرعامل شرکت ملی نفتکش نیز اعلام کرده که یکی از قایق‌های نجات نفتکش حادثه دیده سانچی از این کشتی جدا شده و این خود امیدواری کوچکی است مبنی بر اینکه احتمال زنده ماندن خدمه وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، وی نفتکش سانچی را تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران اعلام کرد و افزود: این کشتی در کشور پاناما ثبت شده است و تحت مالکیت شرکت ملی نفتکش نیست.

علیرضا سلیمی ، رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس شورای اسلامی، نیز از امور کنسولی وزارت امور خارجه خواسته است هرچه سریع‌تر درباره وضعیت ۳۰ خدمه ایرانی نفتکش حادثه دیده گزارشی تهیه کند.

این برای دومین بار در سال‌های اخیر است که یک کشتی تحت اداره شرکت نفتکش ایران تصادف می‌کند.

یک ابرنفتکش ایرانی در اوت سال ۲۰۱۶ با یک کشتی کانتینری در تنگه سنگاپور برخورد کرد٬ اما این حادثه هیچ قربانی و آلودگی به همراه نداشت.

با استفاده از گزارش‌های ایرنا٬ ایسنا٬ فارس و رادیو فردا