افزایش میزان غلظت گرد و غبار و آلودگی هوا در اهواز، مرکز استان خوزستان، باعث تعطیلی تمامی ادارههای دولتی و بانکها این شهر از ساعت ۱۲ به وقت محلی در روز سهشنبه ۳۰ آبان، شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، نبیالله خون میرزایی، سرپرست فرمانداری شهرستان اهواز، گفته بود: با توجه به بروز پدیده گرد و غبار و آلودگی هوا کار تمامی ادارهها و دستگاههای دولتی شهرستان اهواز به جز مراکز بهداشتی درمانی، امدادی و عملیاتی در روز سهشنبه تا ساعت ١٢ خواهد بود.
بر اساس این گزارش، تمامی ادارههای ستادی نفت در شهرستان اهواز تعطیل شدهاند.
خبرگزاری دولتی ایرنا نیز در گزارشی نوشت که مدارس در مقاطع مختلف و مراکز آموزش عالی نوبت عصر سهشنبه در اهواز، باوی، حمیدیه و کارون، به دلیل پیش بینی گرد و غبار تعطیل شدهاند.
در این گزارش ها اشاره ای به وضعیت شرکت ها و کارخانه های غیر دولتی نشده است. در سالیان گذشته نیز با افزایش آلودگی هوا و گرد و غبار در استان خوزستان، تنها ادارههای دولتی، بانک ها و مدارس تعطیل اعلام شدهاند.
به نوشته ایرنا، میزان غلظت گرد و غبار در شهرستان اهواز پیش از ظهر روز سهشنبه به بیش از ۲۳ برابر حد مجاز رسیده بود.
در این ارتباط، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان اعلام کرد که میزان غلظت گرد و غبار در شهرستان اهواز در ساعت ۱۱ سهشنبه به ۳۵۴۳، شوش ۳۳۹، اندیمشک ۲۵۶، شوشتر ۲۱۲، و دزفول ۲۱۱ میکروگرم بر مترمکعب رسید.
میزان طبیعی ذرات معلق در هوا ، ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است.
وقوع پدیده گرد و غبار و آلودگی هوا در حداقل ۱۰ استان در غرب، مرکز و جنوب ایران طی سالهای اخیر٬ بارها باعث تعطیلی مدارس و ادارهها، لغو پروازها و ایجاد مشکلات تنفسی برای شماری از شهروندان شده است.
پیش از این و در هفته پایانی بهمن سال گذشته نیز برق و آب اهواز و تعدادی از شهرهای استان خوزستان به دلیل توفان گرد و غبار قطع شد و تعدادی از شهروندان اهوازی چند بار در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
در پی این اعتراضها، فرماندهی انتظامی خوزستان با صدور اطلاعیهای هرگونه تجمع در مقابل استانداری خوزستان را ممنوع اعلام کرد.
در آن زمان ایرنا خبر داد که در پی این اتفاقات، هاشم بالدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری، و شهریار بذرکار مدیرکل منابع طبیعی خوزستان، برکنار شدهاند.
پس از آن، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری ایران، روز سوم اسفند ۹۵ مصوبه هیئت دولت مبنی بر اختصاص ۳۰ میلیارد تومان با هدف «تثبیت کانونهای بحرانی گردوغبار» در کوتاهمدت را به پنج وزارتخانه و سازمان ابلاغ کرد.