افزایش ۵۷ درصدی کشفیات محموله‌های قاچاق بالای ۵۰۰ میلیون تومان

رئیس پلیس آگاهی گفت: مبارزه با قاچاق سازمان یافته، تمرکز بر کشف محموله‌های کلان و انهدام سازمان جرم قاچاق در دستور کار است.

رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی روز دوشنبه سوم مهر از رشد ۵۷ درصدی پرونده‌های محموله‌های قاچاق بالای ۵۰۰ میلیون تومان در پنج ماه اول سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمدرضا مقیمی همچنین گفت که پرونده‌های تشکیل‌شده درباره محموله‌های قاچاق با ارزش ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان نیز در این مدت ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به افزایش ۳۲ درصدی ارزش ریالی پرونده‌های کشف شده در این مدت٬ گفت که «کشف پرونده‌های بالای ۱۰۰ میلیون، ۵۰ درصد و پرونده‌های پایین‌تر از ۱۰۰ میلیون، ۹ درصد افزایش داشته است».

به گفته این مقام نیروی انتظامی٬ بعد از «تجهیزات رایانه‌ای، لوازم بهداشتی بیشترین پرونده‌های قاچاق» را در ایران شامل می‌شود و «طی این مدت، ارزش ریالی پرونده‌های لوازم بهداشتی ۱۳۲ درصد افزایش داشته است».

رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی خواستار آن شد که در مورد پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی، «اقدامات اساسی» صورت گیرد و افزود که در پنج ماه اول سال جاری٬ نیروهای پلیس «توانستند قریب به ۲۰ میلیون لیتر قاچاق فرآورده‌های نفتی را کشف کنند که این میزان، افزایش ۵۳ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد».

محمدرضا مقیمی همچنین از رشد ۲۷ درصدی کشفیات مواد محترقه در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ارزش ریالی بیش از ۱۲۰ درصد خبر داد.

آن‌طور که این مقام پلیس اعلام کرده٬ نیروی انتظامی٬ ماموریت مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در «اولویت» قرار داده است و «مبارزه با قاچاق سازمان یافته، تمرکز بر کشف محموله‌های کلان و انهدام سازمان جرم قاچاق» را در دستور کار دارد.

وی با اعلام تشکیل مرکز مبارزه با قاچاق سازمان یافته در ستاد پلیس آگاهی ناجا٬ هدف از تشکیل این مرکز را «رصد و شناسایی قاچاقچیان دانه درشت و برخورد قانونی با جرم قاچاق و شبکه‌های مرتبط در فرایند ورود، انتقال ، نگهداری و سطح عرضه» عنوان کرد.

این سخنان در حالی بیان شد که قاسم خورشیدی٬ سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در تیر ماه سال جاری با بیان اینکه حجم قاچاق در ایران به ۱۲.۶ میلیارد دلار رسیده است٬ از کاهش این شاخص نسبت به سال‌های قبل خبر داده بود.

پیش از وی نیز سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس گفته بود که «برخی ارکان دولتی» مستقیم یا غیرمستقیم در قاچاق کالا دست دارند.

حسن نوروزی از «رانت» و «وجود ارتباطات خاص» به عنوان دو عامل قاچاق کالا و ارز در ایران یاد کرده و افزوده بود که «برخی از افراد با بهره از تجارب قبلی کاری خود در بحث قاچاق کالا و ارز به کشور» سود می‌برند.

در ایران سالانه گزارش‌های متعددی از کشف و ضبط انواع کالا و ارز قاچاق در مبادی ورودی کشور منتشر می‌شود که رقم دقیق و رسمی این حجم قاچاق در دست نیست.

براساس اعلام مقام‌های مسئول، ایران در حال حاضر ۱۵۰ گمرک دارد که حجم قابل توجهی از قاچاق کالا به کشور از همین مبادی رسمی صورت می‌گیرد.

قاچاق کالا در ایران به یکی از مهم‌ترین معضلات اقتصادی و نمادهای «فساد» در کشور تبدیل شده و آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به ادامه این وضعیت خواستار به «آتش» کشیده شدن کالاهای قاچاق شده است.