مشاور بازار کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: زنان شاغل٬ «۷۷ درصد دستمزد» مردان را دریافت میکنند و از این نظر٬ ۱۰ سال از همکاران مرد خود «عقبتر» هستند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن طایی با اعلام این مطلب در کارگاه بینالمللی مطالعات بازار کار در روز شنبه ۱۱ شهریور، اضافه کرد که در حال حاضر در «هیچ» کشوری٬ به مردان و زنان در ازای کار برابر٬ دستمزد یکسان پرداخت نمیشود.
به گفته این استاد دانشگاه٬ وقتی «شکاف جنسیتی با بهرهوری یکسان و دستمزدهای متفاوت بین زن و مرد وجود دارد٬ یعنی با تبعیض جنسیتی مواجه هستیم».
آنطور که وی اعلام کرده٬ «مطالعات نشان میدهد که تبعیض در پرداخت دستمزد در بخش خصوصی بیشتر از بخشهای عمومی است».
به گزارش خبرگزاری فارس٬ آقای طایی گفت که اشتغال در بخش خصوصی٬ «کاهش دستمزد را به دنبال دارد و این کاهش برای زنان بیشتر است.»
او همچنین با بیان نتایج یک تحقیق مبنی بر اینکه در دستمزد ساعتی٬ دریافتی مردان «بیشتر» از زنان است٬ اضافه کرد که «با حرکت به سطوح بالا این تفاوت کمتر میشود. بهنوعی، بازار کار ایران با پدیده کف چسبنده مواجه است و در چند دهک پایین مزدی، تبعیض بیشتری بین زنان و مردان مشاهده میشود».
مشاور وزیر کار همچنین به این موضوع اشاره کرد که در مطالعات انجامشده بر این موضوع٬ مشخص شده که «افزایش سطح تحصیلات باعث افزایش پرداخت بیشتر به زنان میشود» و افزود: زنانی که با مدرک بالاتری در فعالیت اقتصادی مشارکت کنند، «تبعیض کمتر و حقوق بالاتری دریافت میکنند».
وی خواستار «یک دوره طولانی فرهنگ کار» شد که در آن٬ «همه تعهد نیروی کار روی بالا بردن کیفیت کار باشد».
این سخنان در حالی بیان شده که مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده٬ در مرداد سال جاری از افزایش روند نرخ بیکاری زنان در ١٠ سال اخیر خبر داده و گفته بود: شاخص نرخ بیکاری زنان دارای تحصیلات عالی٬ «دو برابر» مردان است.
به گفته فهیمه فرهمندپور، با آنکه ۴۵ درصد زنان ایران «فاقد درآمد» هستند، «نرخ بیکاری زنان با تحصیلات عالی٬ ٢٣ درصد و در میان مردان ١١ درصد است».
موضوع نرخ مشارکت اقتصادی زنان و اشتغال آنان در شرایطی مورد اشاره قرار گرفته که روزنامه شهروند روز هفتم تیر در گزارشی با تیتر «زنانى با حقوق هاى ۱۵۰ هزارتومانى» از «کار زنان تحصیل کرده با دستمزدی کمتر از قانون کار بدون بیمه و قرارداد» نوشته بود.
به نوشته این روزنامه٬ «این روزها دختران و زنــان تحصیلکرده که در مهدکودکهای خصوصی، مطبهای پزشکان، دفاتر مهندسی و صنفهای مختلف بازار و... مشغول به کارند، بیشتر از هر دوره دیگری به چشم میآیند؛ کارگرانی ارزان که میل به استقلال، اجبار فقر، بیکاری و... آنها را وادار به پذیرش کارهایی با دستمزد پایین، بدون قرارداد و بیمه و شروطی متفاوت کرده است».
وبسایت خبرآنلاین هم سال گذشته در گزارشی بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی كار سال ۱۳۹۴ نوشته بود که زنان ایران همچنان از نظر اشتغال در وضعیت خوبی قرار ندارند.
بر اساس این گزارش٬ بررسی نرخ بیكاری نشان میدهد ۱۱ درصد از جمعیت فعال سال ۹۴، بیكار بودهاند و نرخ بیكاری در بین زنان نسبت به مردان بیشتر بوده است.