خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، میگوید جواد اوجی ، وزیر نفت ایران روز چهارشنبه با عبدالعزیز بنسلمان، وزیر انرژی عربستان در حاشیه هشتمین سمینار بینالمللی اوپک در وین دیدار و در خصوص «وضع بازار نفت» و سرمایهگذاری در «میدانهای مشترک» گفتوگو کرد.
ایران و عربستان اسفندماه سال گذشته با میانجیگری چین تصمیم به عادیسازی روابط گرفتند و وزیر خارجه عربستان بعد از هفت سال از زمان حمله به سفارت این کشور در تهران، ۲۷ خرداد به ایران سفر کرد. از سرگیری روابط دیپلماتیک بین تهران و ریاض راه را برای همکاریهای احتمالی دوجانبه در زمینههای مختلف باز کرده است.
ایرنا میگوید: «جواد اوجی و عبدالعزیز بنسلمان همچنین درباره موضوعهای دوجانبه بین ایران و عربستان از جمله سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز و بررسی امکان سرمایهگذاری مشترک نیز گفتوگو کردند.»
این گزارش اضافه کرده است: «مسایلی مانند تجارت مواد هیدروکربنی و توسعه میدانهای مشترک نیز از دیگر محورهای مذاکره دو طرف در حاشیه هشتمین سمینار بینالمللی اوپک بود.»
در حالی خبر مذاکرات جواد اوجی و عبدالعزیز بنسلمان درباره «توسعه میدانهای مشترک» منتشر شده است که روز سهشنبه یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرد منابع طبیعی و میدان گازی مورد مناقشه الدوره (آرش) به صورت انحصاری متعلق به کویت و عربستان سعودی است.
ایران این میدان گازی را آرش مینامد و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران هفته گذشته از آمادگی کامل تهران برای آغاز حفاری در میدان این مشترک نفتی خبر داد.
خبرگزاری عربستان روز سهشنبه نوشت٬ مالکیت این میدان تنها بین پادشاهی عربستان سعودی و دولت کویت مشترک است و آنها به تنهایی دارای حقوق کامل حاکمیتی برای بهره برداری از این منطقه هستند.
وزارت خارجه کویت هم روز دوشنبه در بیانیهای تاکید کرد که کویت و پادشاهی عربستان «به تنهایی دارای حقوق انحصاری بر ثروت طبیعی» در این میدان هستند.
وزارت خارجه کویت بار دیگر ایران را به گفتوگو درباره تعیین مرزهای دریایی در خلیج فارس دعوت کرد.
بزرگترین بخش این میدان گازی میان عربستان و کویت واقع شده که در آن مرزبندی مشخصی بین دو کشور وجود ندارد، اما بخشی از این میدان گازی نیز در مرزهای ایران قرار دارد.
کویت و عربستان سعودی سال گذشته با وجود مخالفتهای تهران که این قرارداد را «غیرقانونی» میدانست، توافقنامهای برای توسعه این میدان امضا کردند.