بیش از ۲۵۰ هنرمند ایرانی: تازیانه بر پیکر مهدی یراحی، تازیانه بر انسانیت است

پیش از این نیز اجرای حکم شلاق مهدی یراحی با واکنش منفی بسیاری از هنرمندان و فعالان مدنی روبرو شده بود

پیش از این نیز اجرای حکم شلاق مهدی یراحی با واکنش منفی بسیاری از هنرمندان و فعالان مدنی روبرو شده بود

بیش از ۲۵۰ نفر از اعضای جامعهٔ هنری ایران در اعتراض به اجرای حکم شلاق مهدی یراحی، خوانندهٔ معترض می‌گویند «تازیانه بر پیکر هنرمند، تازیانه بر انسانیت است».

این هنرمندان روز چهارشنبه ۲۲ اسفند با اعلام حمایت از آقای یراحی، در بیانیه‌ای نسبت به «عواقب اجتماعی و فرهنگی اعمال مجازات‌ها، فشارها و بی‌حرمتی‌ها بر هنرمندان مردمی» از سوی مقامات جمهوری اسلامی هشدار دادند.

وکیل مهدی یراحی روز چهارشنبه ۱۵ اسفند از اجرای «تام و تمام» حکم شلاق موکل خود در شعبهٔ چهارم اجرای احکام دادسرای امنیت اخلاقی تهران خبر داد و آقای یراحی ساعاتی پس از آن این خبر را تأیید کرد.

این خواننده که با ترانه‌های اعتراضی‌اش با اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» همراهی کرده بود، با تشکر از کسانی که از او حمایت کرده‌اند و با اشاره به حکم شلاق، نوشت: «آن که حاضر نیست برای آزادی بهایی بپردازد، لایق آزادی نیست.»

Your browser doesn’t support HTML5

واکنش‌ها به اجرای حکم «عصرحجری» مهدی یراحی

بیش از ۲۵۰ هنرمند ایرانی با بیان این‌که مهدی یراحی «همواره درد مردم را به جان خریده و عزت را بر ذلت ترجیح داده است»، در بیانیهٔ خود نوشتند این خواننده «شایستهٔ والاترین‌ تکریم‌ها و تقدیرهاست، نه حکمی ظالمانه و قرون وسطایی چون شلاق».

آن‌ها با اشاره به افزایش «بی‌حرمتی» حکومت ایران به هنرمندان مردمی و زنان موسیقی، اعلام کردند مقامات جمهوری اسلامی تلاش دارند «با احضار، تهدید، ممنوع‌الکاری، زندان و پابند، در تلاش‌اند هر صدای اعتراضی را خاموش کنند».

هانا کامکار، سپیده رشنو، توماج صالحی، جعفر پناهی، مژگان ایلانلو، فاطمه معتمدآریا، بهتاش صناعی‌ها، رضا کیانیان و محمد رسول‌اف از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

بیشتر در این باره: وکیل مهدی یراحی از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق موکلش خبر داد

پیش از این نیز اجرای حکم شلاق مهدی یراحی با واکنش منفی بسیاری از هنرمندان ایرانی از جمله داریوش اقبالی و ترانه علیدوستی و فعالان مدنی چون آرش صادقی، حسین رونقی، حامد اسماعیلیون و گوهر عشقی روبرو شده بود.

مهدی یراحی ۹ اسفند ۱۴۰۳ با انتشار ویدئویی، دربارۀ شرایط خود و حکم ۷۴ ضربه شلاق برای پروندۀ ترانۀ «روسری»‌ توضیح داده بود.

او با اشاره به حکم دادگاه مبنی بر دو سال و ۸ ماه حبس که یک سال آن قابل اجرا بود، افزود جزای نقدی را نیز پرداخت کرده، اما درخواستی برای لغو ۷۴ ضربه شلاق ندارد.

آقای یراحی اضافه کرد به‌دلیل شرایط جسمانی‌، حکم زندان او به حبس خانگی با پابند تبدیل شد و «پس از پایان این دوره، می‌خواستیم فک وثیقه کنیم و گفتند که منوط به اجرای حکم شلاق است یا اینکه تکلیف آن روشن شود.»