بازداشت سه وکیل دادگستری و چند فعال مدنی در مقابل مجلس

تصویری که مسعود جوادیه (سمت چپ) از بازداشت خود و آرش کیخسروی در داخل ون نیروهای امنیتی گرفته است

قاسم شعله‌سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه سه وکیل دادگستری و همچنین تعدادی از فعالان مدنی روز شنبه ۲۷ مرداد در جریان اعتراض به نظارت استصوابی در مقابل مجلس شورای اسلامی در تهران بازداشت شدند.

پیام درفشان، وکیل دادگستری در مصاحبه با رادیو فردا خبر داد که محمد نوری‌زاد، فعال سیاسی، نیز که به همراه این دو وکیل دادگستری بازداشت شده بود، در تماسی تلفنی اعلام کرده که ماموران او را در اطراف بیابان‌های قم پیاده‌اش کرده‌اند.

وی همچنین گفت که این دو وکیل دادگستری ابتدا به پلیس امنیت ارگ و سپس به محل نامعلوم دیگری منتقل شده‌اند.

آقای درفشان بدون ذکر نام خبر داد که تعدادی از فعالان مدنی نیز به همراه این دو وکیل بازداشت شده‌اند.

این وکیل دادگستری همچنین تاکید کرد که این افراد اقدامی بر خلاف قوانین انجام نداده‌اند که جرم محسوب شود و دلیلی برای بازداشتشان باشد.

آقای شعله‌سعدی روز جمعه با انتشار ویدئویی اعلام کرده بود که روز شنبه با «تاسی به محمد مصدق»، در اعتراض به نظارت استصوابی در مقابل مجلس حاضر می‌شود.

وی همچنین گفته بود که وضعیت کشور «در بدترین شرایط» خود طی سال‌های گذشته است و «فروپاشی» در ابعاد مختلف سیاسی و فرهنگی «نزدیک است».

این نماینده سابق مجلس تاکید کرده بود که این «فجایع نتیجه سلب حق حاکمیت ملت از طریق سنت سیئه نظارت استصوابی است» و او روز شنبه با حضور درمقابل مجلس «پرچم مبارزه با نظارت استصوابی را به دوش خواهد گرفت».

قاسم شعله سعدی، وکیل دادگستری، پیش از این نیز چندین بار بازداشت شده است.

او از جمله در سال ۸۱ و پس از انتشار نامه‌ای سرگشاده به آیت الله خامنه‌ای بازداشت شد. این وکیل دادگستری سال ۹۰ نیز بازداشت و پس از یک سال آزاد شد.

آقای شعله‌سعدی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ نیز نامزد شده و رد صلاحیت شده بود.

آرش کیخسروی نیز وکالت تعدادی از پرونده‌های سیاسی از جمله پرونده خانواده کاووس سید امامی را بر عهده دارد.

تائید حکم پنج سال زندان محمد علی طاهری

روز شنبه همچنین محمود علیزاده طباطبایی، وکیل محمد علی طاهری، خبر داد که شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم پنج سال زندان موکلش را تائید کرده است.

آقای علیزاده طباطبایی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم اعلام کرد که موکلش دو سال و نیم از ۵ سال محکومیت خود را گذرانده و می‌تواند با استفاده از آزادی مشروط آزاد شود.

محمد علی طاهری در سال ۸۰ مؤسسه‌ای به نام «عرفان حلقه» تأسیس کرد و در آن به فعالیت‌هایی مربوط به «طب مکمل ایرانی، فرا درمانی و ساینتولوژی» مشغول شد.

صدور حکم اعدام برای محمد علی طاهری واکنش‌های زیادی در داخل و خارج از کشور در پی داشت.

درنهایت این حکم نقض و آقای طاهری در اسفند ماه سال گذشته به پنج سال زندان محکوم شد.

منبع: رادیو فردا، خبرگزاری تسنیم و فضای مجازی؛ ا.م/س.ن