روزنامه «جمهوری اسلامی» در یادداشتی با اشاره به استعفای شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن در سن ۶۶ سالگی به علت ضعف جسمی، نوشت در ایران «افرادی بالای ۸۰ سال سن داریم که برای راه رفتن مشکل دارند ولی مسئولیتهای حساسی برعهده آنان است».
در این یادداشت به فرد خاصی اشاره نشده است ولی در سالهای اخیر تصاویری از مسئولانی چون محمد یزدی، عضو شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت، منتشر شده است که به علت ضعف جسمانی با ویلچر تردد میکند.
آقای یزدی که ۸۹ ساله است، به تازگی به عنوان عضو مجلس خبرگان رهبری هم انتخاب شده است.
در بخش دیگری از یادداشت روزنامه جمهوری اسلامی به برخی مسئولان جمهوری اسلامی که به گفته این روزنامه «تا سنین بالاتر از ۹۰ سالگی هم همچنان به منصب و مقام میچسبند»، خواسته شده که از اقدام نخستوزیر ژاپن درس بگیرند.
در میان مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، احمد جنتی که با ۹۳ سال سن مناصب مهمی چون ریاست مجلس خبرگان و دبیری شورای نگهبان را بر عهده دارد، از مشهورترین چهرهها محسوب میشود.
نویسنده یادداشت همچنین با اشاره به اجرای «قانون منع بکارگیری بازنشستگان» نوشته است این قانون «نتوانست چسبیدگان به قدرت و مناصب را کنار بزند»، چون به درستی اجرا نشد و افراد «با توصیهها و فشارها و رانتهای گوناگون» سمتهای خود را حفظ کردند.
قانون منع بکارگیری بازنشستگان مرداد ۹۷ به تصویب مجلس رسید ولی در مراحل اجرایی، رسانهها گزارش دادند که با موافقت رهبر جمهوری اسلامی کماکان برخی مدیران بازنشسته به فعالیت خود ادامه دادند.
بر اساس این گزارشها، با درخواست دولت یا سایر نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنهای با ادامه کار برخی مدیران بازنشسته صداوسیما، قوه قضائیه، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و همچنین وزارتخانههای اطلاعات، نفت و بهداشت و سازمان انرژی اتمی موافقت کرده است.
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی خود ۸۳ سال دارد و ۳۲ سال است که رهبر حکومت است. حسن روحانی، رئيسجمهوری ایران، نیز ۷۳ ساله است.
مسنترین نهاد فعال در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی، مجلس خبرگان رهبری است که مسئولیت نظارت بر فعالیتهای رهبر و انتخاب رهبر آینده را بر عهده دارد.
پیرترین عضو این نهاد ابراهیم امینی بود که تا سن ۹۵ سالگی به عنوان عضو این مجلس حضور داشت. او اردیبهشت امسال درگذشت.